Kapteeni Juhani Jasu vastasi TPS:n 4–1-maalista. (Kuva: Teemu Saarinen)

Otteluraportti: TPS–Ässät 4–1

TPS näyttävään voittoon Ässistä - viikko toi mukanaan täydet pisteet!

TPS–Ässät 4–1 (2–1, 2–0, 0–0)

Kasitien karkeloita jatkettiin lauantaina klo 17:00 alkaneessa perheottelussa TPS:n ja Ässien välillä. Aiemmin päivällä TPS Naiset aloitti Gatorade Centerin ottelupäivän Kiekko-Espoota vastaan. Kiekko-Espoo vei valitettavasti ottelun nimiinsä ja mustavalkoisten juhlaa siirryttiin odottamaan alkuillan Liiga-kamppailuun.

Ensimmäisenä maalinteossa onnistui vierasjoukkue Ässät, kun TPS-paidassakin nähty Aleksi Matinmikko laukoi kiekon maaliin kahden miehen ylivoimalla. Maali syntyi ajassa 9:29. Tasoitusmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa, kun noin kolmea minuuttia myöhemmin Jasper Lindsten lähti haastamaan Ässä-puolustusta vanhanaikaisella. Videotarkistuskaan ei tasoitusmaalia muuksi muuttanut. TPS löi lisää löylyä kiukaalle erän loppupuolella, kun Linus Fröberg onnistui maalinteossa Emil Johanssonin ja Casimir Jürgensin syötöistä.

Toisessa erässä Palloseura jatkoi hallintaa. Ajassa 25:06 oli kultakypärä Markus Nurmen aika onnistua edellisten pelien tapaan. 3–1-osuma syntyi tarkkaakin tarkemman laukauksen seurauksena. Ruben Rafkin kirjautti Nurmen maaliin illan toisen syöttöpisteensä. Kotijoukkue lisäsi johtoaan vielä toisen erän viimeisellä peliminuutilla, kun kapteeni Juhani Jasu ei erehtynyt ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Ässät tavoitteli kavennusosumaa kuumeisesti. TPS:n maalilla torjunut Noa Vali oli kuitenkin mies paikallaan, eikä antanut periksi. Maaleja ei nähty enempää ja loppusummerin soidessa taululla seisoi lukemat 4–1. TPS voitti Kasitien karkeloiden kummatkin ottelut ja saaliiksi viikosta jäi täydet kuusi pistettä.

Pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina Kuopiossa KalPan vieraana. Seuraavan kerran Gatorade Centerissä pelataan vasta 19. joulukuuta, kun KalPa saapuu vastavuoroisesti TPS:n vieraaksi.