Kaiku HR:n otteluraportti: Runsasmaalinen ilta kääntyi TPS:n voitoksi

Palloseura tuli keskiviikkoillan kotiotteluun raikkaasti. Se pystyi ensimmäisellä kympillä luomaan painetta HPK:n alueella, ja pääsikin vajaan neljän minuutin pelin jälkeen ensimmäisen kerran ylivoimalle. Ylivoima tuotti tulosta, kun Max Lindroth laukoi tarkan viivavedon ohi HPK:n Sami Rajaniemen. Maali oli Lindrothin kauden toinen. Tämän jälkeen TPS:n jäähykuri petti ja vierailijat pääsivät hetken ajan kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa. TPS kuitenkin kesti ilman takaiskuja. TPS jatkoi hallintaa erän loppuun, mutta lisämaaleja ei avauserässä nähty.

Vierailija HPK tuli toiseen erään todella terävästi. Toista erää oli pelattu vain 14 sekuntia, kun HPK:n ruotsalaisvahvistus Adam Brodecki laukoo vierailijat tasoihin. HPK ottaa kiekollisessa pelissä kuskin paikan toisessa erässä. Toista erää oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia, kun Kyle Topping vie vierailijat 1-2 johtoon. Ennen HPK:n johtomaalia TPS:n päävalmentaja Tommi Miettinen otti aikalisän, ja tämä alkaa kantamaan hedelmää toisen erän jälkimmäistä kymppiä lähestyessä. Vahvan alkukauden pelannut TPS:n kultakypärä Otto Salin tuo isännät tasoihin toisen erän kahdeksannella minuutilla. Jälkimmäisellä kympillä Pallokerho sortuu jäähyilyyn ja TPS:n ylivoima iskee jälleen. Asialla tällä kertaa kauden ensimmäisellään Aarne Intonen. Toiselle erätauolle mentiin Palloseuran johtaessa 3-2.

Toisen erän tavoin, vierailijat tulivat hyvällä jalalla kolmanteen. Reilun minuutin pelin jälkeen Olli Korhonen toi Pallokerhon tasoihin terävällä laukauksella. Tasoitusmaali toi energiaa vierasjoukkueelle ja se hallitsi kolmannen erän alkupuoliskoa. Kolmatta erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia, kun TPS:n lepsu ylivoimapelaaminen kostautui. Kerhon tasoihin tuonut Olli Korhonen osuu jälleen, tällä kertaa alivoimalla. Kolmas erä oli kääntynyt jälkimmäiselle kympille, kun Max Lindroth tuo Palloseuran tasoihin illan toisella osumalla. Tehokas vierailija käytti kolmannessa maalipaikkansa hyödyksi. Teemu Rautiainen vei vierailijat johtoon vähän yli neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kauaa ei Pallokerho kuitenkaan kerennyt juhlia, kun vajaa minuutti vierailijoiden johtomaalin jälkeen Max Lindroth iskee kypärätempulla TPS:n tasoihin.

Ratkaisua lähdettiin jälleen hakemaan jatkoajalta. Jatkoajalla ei ratkaisua nähdä, joten pitkän kaavan mukaan ratkaistaan pisteet keskiviikkoillan jännärissä.

Paluun kaukaloon tehnyt Viljami Marjala nousee TPS:n illan sankariksi ainoana onnistujana voittomaalikilpailussa. TPS voittaa HPK:n 6-5 ja kaksi pistettä jää Turkuun.

”Valtavan tärkeä voitto meille. Peli aaltoili kyllä kovasti ja siellä on paljon sattumaa meidän pelissä tällä hetkellä. Tiedetään että osataan pelata paljon paremmin ja toisteisemmin, mutta eletään nyt tälläistä vaihetta. Todella tyytyväisiä voittoon pitää kuitenkin olla, se on aina kovan työn takana”, päävalmentaja Tommi Miettinen kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Palloseuran kausi jatkuu perjantaina Porissa Ässiä vastaan. Samat joukkueet kohtaavat lauantaina Gatorade Centerissä, jolloin edessä on Urpo "Upi" Ylösen päivä ja legendaarisen maalivahdin ja maalivahtivalmentajan viiri nousee hallin kattoon. Nähdään siis lauantaina hallilla!