Kaiku HR:n otteluraportti: Ilves oli tyly isäntä kotiavauksessaan

Ilves oli tyly isäntä kotiavauksessaan, voittaen ottelun 4–2 ja jättäen turkulaiset yhä ilman kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoa. Kotijoukkue hyödynsi tehokkaasti paikkansa, kun taas TPS sortui ratkaiseviin puolustusvirheisiin.

Tasainen avaus, mutta kotijoukkue rikkoo kuparisen

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaväkinen ja molemmat joukkueet loivat vaarallisia maalipaikkoja. Kumpikin joukkue osui kerran tolppaan, ja tilanteita nähtiin molemmissa kenttäpäädyissä. TPS sai luotua painetta Ilveksen maalille, mutta kotijoukkueen puolustus piti pintansa. Noin viisi minuuttia ennen erän loppua Ilves onnistui avaamaan maalitilin. Jarkko Parikka laukoi siniviivalta rannelaukauksen, joka maskin takaa leijaili Adam Wernerin ohi ylänurkkaan. Puolustaja Otto Salin toimi tilanteessa valitettavasti maskina, eikä Werner ehtinyt reagoida laukaukseen. Ilves siirtyi 1-0 johtoon, ja tämä jäi myös erän lopputulokseksi.

Sisu-Petteri Lehtosen uran avausmaali toi TPS:n mukaan otteluun

Toinen erä oli rikkonainen ja sekava, eikä TPS saanut omaa peliään kunnolla käyntiin. TPS:n pelaaminen oli ajoittain epäorganisoitua. Erän lopussa Ilves pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta TPS:n alivoima kesti. Yllättäen, toisen ylivoiman aikana TPS oli joukkueista se joka rankaisi. Aidan Dudas vapautti vastahyökkäyksessä Sisu-Petteri Lehtosen, joka pääsi nousemaan yksin maalille. Lehtonen ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan viimeisteli tyylikkäästi ensimmäisen Liigamaalinsa Jakub Malekin vartioiman maalin perukoille. Erä päättyi tasatilanteeseen 1-1, ja joukkueet lähtivät kolmanteen erään kutkuttavista lähtöasetelmista.

Kolmas erä alkoi hienosti mutta Ilves käänsi kakun nopeasti

Kolmannen erän alku tarjosi nopeita käänteitä. TPS siirtyi johtoon heti erän alussa, kun Aidan Dudas teki kauniin esityön ja antoi erinomaisen syötön J.C. Beaudinille, joka iski kiekon suoraan syötöstä ohi Malekin. Tämä oli kanadalaiselle Beaudinille myös ensimmäinen Liigamaali. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä vain 34 sekuntia myöhemmin Ilves vastasi takaisin. Matias Mäntykivi tasoitti ottelun 2-2, Daniel Gazdan syötöstä, ja jälleen peli oli tasoissa.

Ottelun ratkaisu nähtiin noin viisi minuuttia tästä, kun Daniel Gazda nousi esiin Ilveksen sankarina. Hän vei kotijoukkueen 3-2 johtoon ajassa 48:31, ja Ilves otti tämän jälkeen pelin hallintaansa ja kontrolloi peliä. TPS yritti sinnikkäästi hakea tasoitusta ilman maalivahtia ottelun lopussa, mutta se ei onnistunut kääntämään peliä edukseen. Sen sijaan Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi iski kiekon tyhjään TPS-maaliin ajassa 57:41, varmistaen näin kotijoukkueen 4-2 voiton. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

TPS jatkaa pistejahtiaan perjantaina, kun Jukurit saapuu vieraaksi Turkuun. Nähdään siis hallilla perjantaina!