Kaiku HR:n otteluraportti: Lukko käänsi lopulta voiton itselleen jatkoajalla

TPS:n ja Lukon välinen ottelu käynnistyi todella vauhdikkaasti, kun vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen Lukon Karson Kuhlman pääsi nokikkain Adam Wernerin kanssa. Kuhlman löi kuitenkin tyhjistä ohi. Muutama minuutti tästä, ja TPS:n tuore hankinta Markus Nenonen väläyttelee kovaa laukaustaan. Rima pelastaa kuitenkin Lukon takaiskulta. Vauhdikkaan alun jälkeen kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa, Palloseura kerran ja Lukko kahdesti. Erikoistilanteista ei kummallekaan kuitenkaan onnistumisia.

Tiistaina hyvän ottelun pelanneet Aatos Koivu ja Mitja Jokinen esiintyivät vahvasti ensimmäisessä erässä. Avauserän jälkimmäinen kymppi eteni rauhallisemmin ja erätauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Palloseura tuli hyvällä jalalla toiseen erään. Erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia, kun Mitja Jokinen käynnistää TPS hyökkäyksen, Markus Nenonen laukoo John Lethemonin takapatjaan ja paluukiekossa on paikalla Aarne Talvitie, joka vie TPS:n 0-1 johtoon.

Tämän jälkeen jäähyiltiin molempiin suuntiin. Palloseura pääsee kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa ja tulosta tulee. Lukas Wernblom käyttää Jean-Christophe Beaudinilla joka tarjoilee takaisin ja Wernblom tällää lämärillä kiekon maaliin. TPS jatkoi tämän jälkeen vahvaa pyöritystä, mutta lisäosumia ei tällä ylivoimalla enää nähty. Tämän jälkeen momentum kääntyi hienoisesti isännille, mutta Palloseuran maali pysyi puhtaana. Erän lopussa TPS pääsi vielä muutaman kerran hyville tekopaikoille, mutta lisämaalit jäivät odottamaan. 0-2 TPS:n johtaessa toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi Palloseuran osalta vahvasti, kun se pystyi luomaan ensimmäiseen minuuttiin kaksi vaarallista maalintekopaikkaa. Tämän jälkeen vahvan ottelun pelannut Mitja Jokinen lähtee istunnolle ja pelin virtaus kääntyi raumalaisille. Ensin Kim Nousiainen laukoo kiekon ylivoimalla jäitä pitkin tolppaan ja juuri Jokisen rangaistuksen päättymisen kynnyksellä Jami Krannila lapioi kiekon TPS:n maalin edestä verkkoon. Lukko sisuuntui tästä ja jatkoi vahvaa paineistamista. Varsinainen peliaika kääntyy kohti viimeistä kymppiä ja vahva kolmas erä tuo palkinnon Lukolle, kun se nousee tasoihin Niclas Almarin osumalla.

Lukko jatkaa vahvaa otetta ja saa luotua lisää kiekkosadetta TPS:n maalille mutta Adam Werner ja Palloseura kestää. Varsinainen peliaika ei tiistain tavoin riitä kummallekaan joukkueelle ja ratkaisua lähdetään hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla Lukko saa muutaman vaarallisen tekopaikan, jonka jälkeen TPS pääsee kokeilemaan ratkaisua ylivoimalla. Lukko selvittää alivoiman ja hetkeä myöhemmin Jami Krannila vapautuu vasemmalta laidalta läpiajoon, josta mies ei erehdy ja näin ollen Lukko voittaa ottelun jatkoajalla 3-2.

TPS:n ottelut jatkuvat heti huomenna, kun luvassa on kotiavaus Kiekko-Espoota vastaan. Jos et vielä ole ostanut lippuja, niin nyt on hyvä aika reagoida. Ottelu alkaa klo 17:00 ja luvassa on paljon ohjelmaa hallilla - nähdään siis siellä!