Kaiku HR:n otteluraportti: Keskiviikko-illan maali-iloittelu Lappeenrannassa päättyi lopulta tappioon

Keskiviikko-illan maali-iloittelu Lappeenrannassa päättyi lopulta tappioon: “Meiltä maalivahdista ihan viimeiseen kenttäpelaajaan, niin kammottava esitys. Aivan ala-arvoinen suoritus”, Miettinen totesi tyhjentävästi.

TPS matkasi Lappeenrantaan haastamaan SaiPan, mutta lopputuloksena oli kirvelevä 6-5 tappio vauhdikkaassa ja tapahtumarikkaassa ottelussa. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tappiot niskassaan. TPS aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi pelin alkua. Max Lindrothin jäähy kuitenkin käänsi pelin suuntaa, ja vaikka SaiPa ei heti ylivoimalla onnistunut, niin ajassa 9:04 Viktor Granholm vei isännät 1-0 johtoon.

TPS kuitenkin vastasi nopeasti, kun Viljami Marjala syötti hienosti toisesta aallosta nousseelle Mitja Jokiselle, joka viimeisteli Liiga-uransa avausmaalin. Ensimmäisen erä päättyi tasatilanteeseen 1-1.

Toisessa erässä nähtiin hurjaa maali-iloittelua, ja mustavalkoisilla oli vaikeuksia pitää SaiPan hyökkäyksiä kurissa. Juuso Heikkilä vei SaiPan uudelleen johtoon rankkarista, ja vain 13 sekuntia myöhemmin Antti Kalapudas lisäsi SaiPan johdon 3-1:een. TPS:n peli oli varsin sekaista, ja lopulta SaiPa siirtyi ylivoimalla jo 4-1 johtoon. TPS ei kuitenkaan luovuttanut, ja Eetu Päkkilä kavensi lukemia vastahyökkäyksen jälkeen, kun hän siirsi Aarne Intosen väkevän maalille nousun jälkeen irtokiekon verkon perukoille. Erässä nähtiin vielä hieno yksilösuoritus, kun Leevi Teissala nosti komeiden veivien jälkeen TPS:n mukaan otteluun vain 39 sekuntia ennen erätaukoa. Kahden erän jälkeen SaiPa johti 4-3.

Kolmas erä alkoi TPS:n kannalta vaikeasti, kun SaiPa karkasi jälleen kahden maalin johtoon. Maalijuhlat jatkuivat kuitenkin hetken päästä, kun Jere Henriksson toi TPS:n maalin päähän. Tämän jälkeen Palloseuralla oli vielä useita paikkoja tasoittaa peli, mutta SaiPan maalivahti Oskari Salminen venyi kerta toisensa jälkeen turkulaisten yritysten eteen. Lopussa TPS haki tasoitusta ilman maalivahtia. Vaikka SaiPa iski vielä yhden ylivoimamaalin, TPS kampesi vielä viime hetkillä maalin päähän Topias Haapasen maalilla. Aika loppui kuitenkin kesken, ja SaiPa vei lopulta tiukan ottelun nimiinsä. Tommi Miettinen oli erittäin pettynyt illan otteluun. “Meiltä maalivahdista ihan viimeiseen kenttäpelaajaan, niin kammottava esitys. Aivan ala-arvoinen suoritus”, TPS:n päävalmentaja Miettinen totesi tyhjentävästi.

TPS:n taistelu pisteistä jatkuu perjantaina kotona kun KooKoo saapuu TPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18:30.