Kaiku HR:n otteluraportti: Tehokas sarjakärki vahvempi Nordiksella

Helsingin IFK onnistui päihittämään Turun Palloseuran tiukan ottelun jälkeen - taistelu jatkuu perjantaina Turussa.

Kotijoukkue tuli keskiviikko-illan kamppailuun kovalla sykkeellä ja Palloseura oli ottelun alussa fyysisessä pelissä ottavana osapuolena. HIFK aloitti maalinteon, kun vajaat neljä minuuttia oli avauserää takana. Jesse Seppälän laukaus löysi tiensä ohi Noa Valin. Palloseura tuli kuitenkin melko nopeasti tasoihin. Jean-Christophe Beaudin rusikoi tasoituksen maalin edestä.

Palloseura piristyi erän edetessä ja sai luotua kiekollista painetta HIFK:n päätyyn. TPS pääsi vajaat seitsemän minuuttia ennen avauserän päättymistä ylivoimalle, josta se ei erehdy. Viljami Marjala laukoo tarkasti Palloseuran edelle. TPS:n hyvä pyöritys jatkuu, mutta hyökkäysalueen siniviivan lepsun pelaamisen jälkeen Iiro Pakarinen karkaa läpi ja siirtää varmasti kotijoukkueen tasoihin. Erätauolle 2-2 tilanteesta.

Toisessa erässä TPS jatkoi pirteää pelaamista, mutta jäähyili avauskympillä pariin otteeseen. HIFK käytti erän toisen ylivoimansa tehokkaasti ja Jori Lehterä laukoi kotijoukkueen 3-2 johtoon. Muutama minuutti myöhemmin Palloseura tulee jälleen tasoihin Roni Seväsen kauden avausmaalilla. Erää on jäljellä vajaat kaksi minuuttia, kun HIFK:n kuuma ykköskenttä pyörittää peliä TPS:n päädyssä ja Luke Martin laukoo isännät jälleen johtoon. 4-3 tilanteesta toiselle erätauolle.

Kolmas erä sujui kotijoukkueen komennossa. TPS sai luotua satunnaisia maalipaikkoja, mutta peli pyöri pääosin Palloseuran päädyssä. TPS haki ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tolpat pelastivat kotijoukkueen ja kolme pistettä jää Nordikselle.

”Tiukka ja tasainen peli, koin että varsinkin kaksi erää oltiin kuskin paikalla. Viimeisille minuuteille asti oli paikkoja tasoittaa peli. Muutama halpa maali annettiin. Paljon positiivisia asioita, mutta se on selvää että voittaminen nyt kiertää meitä ja siihen pitää löytää keinot että pystytään ottamaan tälläisistä peleistä pisteitä", Tommi Miettinen kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

TPS ja HIFK kohtaavat uudelleen perjantaina Gatorade Centerissä. Kiekko jäähän 18.30. Nähdään hallilla!