Kaiku HR:n otteluraportti: TPS onnistui lopulta kääntämään tiukan ottelun edukseen

TPS otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton, ja samalla ensimmäisen voiton kotona, kun joukkue onnistui kääntämään tiukan kamppailun Jukureita vastaan edukseen lukemin 3-2. Voitto ei kuitenkaan tullut helposti, sillä mikkeliläisvieraat tarjosivat tiukan vastuksen aina päätössummeriin saakka.

Avauserä oli tasaista vääntöä, jossa TPS hallitsi kiekollista peliä ja sai aikaan pidempiä pyörityksiä Jukurien puolustusalueella. Vieraat puolustivat kuitenkin keskustaa kurinalaisesti, eikä TPS päässyt parhaisiin maalintekopaikkoihin. Jukurit rakensivat muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, ja erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiseen erään TPS tuli varsin vahvasti ja saikin luotua muutamia hyökkäyksiä kohti Jukurien maalia. Vierasjoukkueen maalivahti Markus Ruusu oli kuitenkin mies paikallaan, ja torjui isäntien yritykset vahvan puolustuspelin avustamana. Pikku hiljaa Jukurit pääsi paremmin peliin mukaan ja sai luotua omia paikkojaan. Lopulta vieraat onnistuivatkin avaamaan maalihanat ajassa 27:39, kun Niclas Lundgrenin laukaus löysi tiensä verkon perukoille Kasper Soinin esityöstä.

TPS onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun erän jälkipuoliskolla kun TPS pääsi ylivoimalle. Leevi Teissala ohjasi sisään Otto Salinin laukauksen ajassa 32:27, ja peli oli jälleen tasan. Erän loppupuolella tunteet kuumenivat, kun TPS:n Lukas Wernblom taklasi Jukurien Lucas Nordsäteriä laidan läheisyydessä. Wernblom sai tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja Nordsäter puolestaan kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta.

Kolmas erä alkoi näin ollen TPS:n alivoimalla. Vierasjoukkue käytti ylivoimansa hyväkseen heti erän alussa. Alexander Ruuttu ohjasi Alex Berardinellin laukauksen maaliin, ja Jukurit siirtyi 1-2 johtoon. TPS ei kuitenkaan luovuttanut, ja kotijoukkueen ylivoimapeli tuotti tulosta, kun Otto Salin toi turkulaiset tasoihin ajassa 51:18. Ottelun lopussa TPS lisäsi painetta Jukurien maalille ja onnistui lopulta ratkaisemaan ottelun edukseen, kun kiekko päätyi maalin Jean-Christophe Beaudinin kautta ajassa 57:19. Jukurit yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta TPS piti pintansa ja varmisti 3-2 voiton. Voiton myötä TPS varmisti ensimmäisen kotivoittonsa tällä kaudella ja jatkaa kohti huomista KalPa ottelua ensimmäinen kolmen pisteen voitto taskussaan.