Lukas Wernblom sekä Linus Fröberg juhlivat jatkoaikavoittoa jäällä. Kuva: Teemu Saarinen

Kaiku HR:n otteluraportti: TPS - JYP 3-2 JA

Tiukasta ottelusta jäi lopulta saldoksi 2 pistettä!

TPS-JYP 3-2 JA (1–0, 0–2, 1–0, 1-0)

TPS kohtasi viikon toisessa ottelussaan JYPin. Ottelu oli molemmille joukkueille erittäin tärkeä ja tämä oli aistittavissa ottelun alussa. Ensimmäinen erä oli varsin varovainen eikä peli tarjonnut mitään pelillisiä hienouksia. TPS oli kuitenkin joukkueista kiekollisesti hallitseva osapuoli, ja erän loppupuolella tämä palkittiin, kun TPS siirtyi ottelussa 1–0 johtoon. Lukas Wernblom ja Linus Fröberg pelasivat hienosti yhteen ja muutaman nopean syötön jälkeen kiekko oli verkossa – maali merkattiin Fröbergin nimiin. Erätauolle siirryttiin TPS:n 1-0 johdossa.

Toinen erä oli varsin rikkonainen ja JYP otti kuskin paikan heti erän alkupuolella, kun Ruben Rafkinille tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta. Jyväskyläläiset hyödynsivät mahdollisuutensa, kun Juuso Puustinen iski jopa kaksi maalia ylivoiman aikana. Erässä nähtiin useampi rangaistus ja vihellysten jälkeen useampi pystypaini. Toisen erän jälkeen erätauolle siirryttiin JYPin 1-2 johdossa.

Kolmannessa erässä JYP puolusti kärsivällisesti, kun TPS painoi päälle. Lopulta paine palkittiin, kun noin erän puolivälin tienoilla mustavalkoisten sankariksi nousi Otto Salin. Muutaman hienon harhautuksen jälkeen maalin takana, Salin kiepautti kiekon maalin eteen, ja onnistui lopulta nostamaan kiekon tyhjään maaliin. Ottelun lopussa paikkoja avautui vielä molemmille joukkueille mutta varsinainen peliaika päättyi tasan, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla. Jyväskyläläiset hallitsivat kiekkoa jatkoajan alussa, mutta lopulta kiekonmenetys hyökkäysalueella johti TPS:n vastahyökkäykseen ja Lukas Wernblom laukoi voittomaalin. TPS nousi voiton turvin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle, mutta taistelu jatkuu heti sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Poriin, jossa edessä on elintärkeä ottelu loppukautta ajatellen.