Kaiku HR:n otteluraportti: Tappara-TPS 4-0

Katastrofaalinen alku kostautui TPS:lle Nokia Arenan illassa

Tappara - TPS 4-0 (3 - 0, 0 - 0, 1 - 0)

Lauantaina TPS ja Tappara pelasivat neljännesfinaalisarjan kolmannen ottelun. Ensimmäinen ottelu meni Tapparan nimiin ja toinen TPS:n nimiin, eli kotitaika on ollut vahvaa tässä ottelusarjassa. Niin oli myös tänään. Tampereella nähtiin sisuuntunut Tappara ottelun alussa ja kotijoukkue onnistui tehokkaasti paikoissaan ensimmäisessä erässä.

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti. Reilun viiden minuutin jälkeen Topias Haapanen passitettiin rangaistusaitioon, ja Tappara pääsi ylivoimalle. Kotijoukkue hyödynsi mahdollisuutensa, ja hienon poikkisyötön jälkeen Nicholas Halloran laukoi kiekon ohi TPS-maalia vartioneen Filip Lindbergin. Eikä kestänyt kuin 16 sekuntia, niin kotijoukkue siirtyi jo kahden maalin johtoon, kun Otto Rauhala ohjasi kiekon maaliin. Kolmas maali syntyi, kun reilut puolet oli pelattu erästä – Carter Camper laukoi kiekon verkkoon ja Otto Somppi merkattiin syöttäjäksi. TPS pääsi vielä kokeilemaan kavennusta ylivoimalla mutta lopulta ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen 3–0 johdossa.

Toisessa erässä TPS pääsi paremmin peliin sisään ja hallitsikin peliä suuren osan erästä. Mustavalkoiset onnistuivat luomaan pitkiä paineita Tappara-päätyyn mutta maalit jäivät tekemättä. Kolmannessa erässä TPS loi taas muutaman hyvän paikan mutta viimeistely ontui. Ottelun loppupuolella TPS pääsi ylivoimalle ja otti riskin ottamalla kuudennen kenttäpelaajan sisään. Tappara rokotti välittömästi tyhjään maaliin ja kiri tyrehtyi. Tämän jälkeen ottelussa nähtiin useampi painiottelu ja tunteet kuumenivat molemmissa leireissä. Tiistaina on varmasti luvassa erittäin kuuma ottelu, kun Tappara saapuu kovaäänisen turkulaisyleisön eteen toistamiseen tässä ottelusarjassa.

Osta liput ensi tiistain koitokseen alla olevan painikkeen kautta!