Kaiku HR:n otteluraportti: Kiekko-Espoo vei tiukan taiston voittolaukausten jälkeen

Tänään Liigan juhlakausi saatiin virallisesti käyntiin myös Turussa. Vierasjoukkue tuli otteluun terävästi. Se sai luotua ottelun avausminuutilla vaarallisen maalipaikan, mutta kiekko lipui niukasti ohitse Adam Wernerin vartioiman TPS-maalin. Kumpikin joukkue pääsi avauskympillä kerran kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Ensimmäinen erä oli juuri kääntymässä jälkimmäiselle kympille, kun TPS iskee! Topias Haapanen kääntää tyylikkään syötön Otto Salinin lapaan ja puolustaja siirtää maalin edestä Palloseuran johtoon. TPS otti peliä hetkellisesti haltuunsa, mutta Kiekko-Espoolla oli myös omat paikkansa. Avauserää oli pelaamatta 40 sekuntia, kun Palloseura menee 2-0 johtoon. Jos oli Topias Haapasen tarjoilu avausmaaliin tyylikäs, niin ei Lukas Wernblomin maaginen syöttö ollut yhtään sen hassumpi. Wernblom löytää hyökkäysalueen poikkisyötöllä Max Lindrothin, joka laukoo suoraan syötöstä kiekon maaliin. Erätauolle mentiin TPS:n johtaessa 2-0.

Toinen erä oli ensimmäistä rikkonaisempi. Kotijoukkue otti erään kolme kaksiminuuttista, vierailijat kaksi. Kiekko-Espoon erän kolmas ylivoima toi palkinnon toisen erän puolivälissä, kun Ville Lajunen kiskaisi viivalta kovan laukauksen ohi Adam Wernerin. Toisessa erässä pelin suunta kääntyi espoolaisten hyväksi ja se sai pelistä otetta kotijoukkuetta enemmän. Vajaa kymmenen sekuntia ennen toisen erän päättymistä suoritettiin pitkäkestoinen videotarkistus, jonka seurauksena TPS selvisi kuitenkin ilman jäähyä. Kolmanteen erään mentiin Palloseuran 2-1 johdossa.

Kolmas erä alkoi Palloseuran kannalta hankalasti, kun Leevi Teissala otti erän alkuun koukkaamisjäähyn. Kiekko-Espoo käytti tilaisuuden hyödyksi, ja Peter Quenneville toi vierailijat tasoihin juuri kun Teissalan rangaistus oli umpeutumassa. Pelin momentum kääntyi kolmannessa erässä vieraille. Kiekko-Espoo sai luotua pitkiä hyökkäyspätkiä TPS:n alueella, mutta enempää maaleja ei enää varsinaisella peliajalla nähty. Edessä oli kolmeen peliin kolmas jatkoaika.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten sitä haettiin viime tiistain tavoin voittolaukauskilpailusta. TPS:n Lukas Wernblom aloitti laukomisen ja osui tolppien väliin. Tämän jälkeen kukaan Palloseuran laukojista ei onnistunut ja puolestaan Kiekko-Espoolta onnistui ensin Cameron Hillis, ja lopulta ratkaisevan rankkarin laittoi sisään Peter Quenneville.

Näin ollen Kiekko-Espoo nappaa ottelusta voiton ja kaksi pistettä matkaansa mukaan. TPS:n päävalmentaja Tommi Miettinen näki lopussa samoja ongelmia kuin edellisissä otteluissa.

"Tasainen peli oli. Meillä oli toisessa erässä mahdollisuus ratkaista ottelu, kuten on ollut kaikissa tämän viikon peleissä. Me muututaan väärällä tavalla varovaiseksi kolmannessa erässä. En usko että tässä on jaksamisesta kiinni vaan väärästä mallista", Miettinen kertoo.

TPS:lle runkosarjan avausviikko toi kolmesta ottelusta neljä pistettä. Tuloksista huolimatta päävalmentaja Tommi Miettinen on luottavainen TPS:n kehittymisprosessiin.

”Ollaan tosi alussa tämän jutun kanssa, mutta olen todella tyytyväinen missä vaiheessa ollaan tässä vaiheessa kautta, meillä on paljon positiivisia asioita!", Miettinen toteaa.

”Kyllä me alkuviikosta videoita katsotaan. Meillä on hyvää oppimateriaalia siihen että mitä me halutaan tehdä, ja miksi se peli muuttuu tietyn näköiseksi niin kuin tässä on nyt käynyt”, jatkaa Miettinen.

TPS:n kausi jatkuu ensi keskiviikkona Tampereella Ilveksen vieraana. Kotikaukalossa pelataan seuraavan kerran perjantaina, kun vastaan asettuu Jukurit.