0-0, 2-0, 1-0
5841

Otteluennakko: TPS–Ilves

Viikko huipentuu Pihlajalinnan isännöimään kärkikamppailuun Gatorade Centerissä!

Turun Palloseuran taival Liigan runkosarjassa jatkuu lauantaina kotikaukalossa! Toinen otteluviikko huipentuu kärkikamppailuun, kun sarjataulukon kovimmat ottavat yhteen isojen pisteiden illassa. Vastaan asettuu Tampereen Ilves, joka on ainoa joukkue TPS:n lisäksi, joka on kirjauttanut pelatuista otteluista kaksinumeroisen pistepotin (10).

Ilveksen ja TPS:n ero on se, että mustavalkoiset ovat voittaneet kauden jokaisen ottelun. Tamperelaiset ovat pelanneet yhden ottelun Palloseuraa enemmän ja tappioita on kertynyt kaksi. Vastavuoroisesti Tommi Miettinen on johdattanut Seuran voitosta voittoon.

Turun lauantai-illassa kahden kovan kohtaamisessa taistelupareja riittää. Yksi pari nousee kuitenkin ylitse muiden; joukkueiden parhaat pistemiehet. Petrus Palmu kohtaa vanhan joukkuetoverinsa Oula Palven, joka palaa pitkän tauon jälkeen Gatorade Centerin kirkkaiden valojen alle.

Miettinen on muovannut jälleen ketjukoostumuksia ja tänään Topias Haapanen pyyhältää Aarne Talvitien, sekä Aidan Dudaksen laidalla. Haapasen kanssa paikkaa vaihtaa Jasper Lindsten ja toisena muutoksena nähdään aloittava maalivahti. Tänään on Eetu Anttilan vuoro luistella kotiyleisön syleilyyn ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.

Illan ottelua voit seurata Cmorelta tai Classic Hits -radiokanavalta, taajuudelta 88,3 tai nettiradiosta, osoitteesta supla.fi/tps. Vaikka kanavapaikka onkin vaihtunut, TPS:n otteluselostajana tälläkin kaudella toimii Markku Silvennoinen.

Loukkaantuneet:

Emil Johansson
Lauri Korpikoski
Aarne Intonen

HC TPS tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen.

Ottelukooste

Palloseura tuulettaa ylivoimalla syntynyttä illan kolmatta maalia. Kuvassa keskellä maalin tehnyt Kalle Väisänen.

Otteluraportti: TPS–Ilves 3–0

Mustavalkoiset jatkavat voittojen tiellä – Tampereen Ilves jäi nollille.

TPS–Ilves 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Lauantai-iltana oli jälleen aika pelata kiekkoa Gatorade Centerissä. Palloseura sai vieraita Tampereelta, kun Ilves saapui yhdessä kannattajajoukkonsa kanssa Turkuun. Kyseessä oli kärkikamppailu, sillä otteluun lähdettäessä TPS ja Ilves jakoivat sarjataulukon piikkipaikan.

Ennakkotiedoista poiketen Palloseuran maalin suulle luisteli Filip Lindberg, kun Eetu Anttila joutui jättämään jään kesken alkulämmittelyjen. Varamaalivahtina toimi Noa Vali.

Maalittoman ensimmäisen erän maalinteko käynnistettiin todenteolla toisessa erässä. Ensimmäisenä kotiyleisöä pääsi huudattamaan Turun Palloseura, kun Rafkin lähetti kiekon viivasta kohti maalia ja onnekkaan pompun seurauksena Topias Haapanen ohjasi kiekon maaliin. Maali syntyi Wilhelmin makkaraminuutin aikana ja kotiyleisö pääseekin herkuttelemaan seuraavassa kotiottelussa Wilhelmin tarjoamilla herkullisilla ja lihaisilla makkaroilla. Kauan ei ehtinyt Palloseuran 1–0-johto vanheta, kun vain minuutin kuluttua oli jälleen aika nostaa kädet ilmaan. Oulussa maalinteossa onnistunut vain 17-vuotias Emil Hemming siirsi kiekon maaliin. Syöttöpisteet Vili Munkille ja Viljami Marjalalle.

Kolmaskaan erä ei jättänyt Palloseuran maalisaraketta tyhjäksi. Ylivoimalla oli Kalle Väisäsen aika onnistua. Ajassa 54:19 syntyneeseen maaliin syöttäjiksi merkittiin edellisen maalinkin teossa mukana olleet Vili Munkki sekä Viljami Marjala. Maalivahtina ottelussa torjunut Filip Lindberg pelasi Kärppä-pelin tapaan erinomaisen ottelun, jättäen vierasjoukkueen maalitta.

Turun Palloseura lähtee seuraavaan Liiga-viikkoon sarjataulukon kärkipaikalta ilman tappioita. Seuraava ottelu koittaa vasta perjantaina, kun TPS kohtaa ensiksi Ässät kotonaan ja heti seuraavana iltana Porissa.