Eetu Laurikainen torjumassa kiekkoa TPS:n maalilla. (Kuva: Teemu Saarinen)

Otteluraportti: TPS–HPK 1–4

HPK vei pisteet tiistai-illan kamppailussa.

TPS–HPK 1–4 (0–2, 0–2, 1–0)

Uusi Liiga-viikko avattiin tiistai-iltana Gatorade Centerissä, kun Turun Palloseura kohtasi Hämeenlinnan Pallokerhon. Uuteen viikkoon lähdettiin sarjataulukon 11. sijalta. Kuuden parhaan joukkoon oli heikosta sijoituksesta huolimatta vain kuusi pistettä, joten voitolla TPS parantelisi asemiaan tuntuvasti. Vastavuoroisesti illan vierasjoukkue HPK lähti iltaan sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijoitukselta, viisi pistettä kotijoukkueen takana.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi oranssipaitainen vierasjoukkue. Ajassa 17:02 HPK:n maalintekijänä toimi Veikko Loimaranta. HPK lisäsi johtoaan vielä maalilla erän viimeiselle peliminuutilla, kun ylivoimalla pelanneiden vierailijoiden maalintekijänä toimi Eetu Tuulola.

Toisessa erässä TPS:n takaa-ajo ei tuottanut tulosta. HPK siirtyi 0–3-johtoon Petteri Nikkilän ylivoimaosumalla. Vierasjoukkueen kolmannen osuman jälkeen TPS vaihtoi maalivahtia ja Eetu Laurikainen otti Noa Valin paikan TPS-maalilla. Maalivahtivaihdoskaan ei auttanut, sillä pian Nikkilä iski toistamiseen ylivoimalla. Erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0–4-johdossa.

Kolmannessa erässä Aarne Intonen kavensi tilanteeksi 1–4. Maalin syöttäjänä meritoitunut Petrus Palmu kirjautti samalla Liiga-uransa 100. syöttöpisteen. Kaivattu takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut tulosta, eikä Gatorade Centerin illassa nähty enempää maaleja. HPK vei täyden kolmen pisteen potin mukanaan Hämeenlinnaan.

TPS:n ottelut jatkuvat perjantaina vieraspelin merkeissä Tampereella Ilvestä vastaan.