Eetu Päkkilä kamppailee kiekosta Micke Max Åstenin kanssa.

Kaiku HR:n otteluraportti: HIFK tyly vieras perjantai-iltana

TPS sai perjantai-illan kamppailuun loistavan alun, kun reilun minuutin pelin jälkeen Lukas Wernblom laukoo maalin edustalta Palloseuran 1-0 johtoon. TPS pelasi avauserän pirteällä otteella, ja HIFK oli hieman vastaantulijana. TPS pääsi avauserässä kahdesti ylivoimalle, mutta vierailijoiden alivoima kesti ilman takaiskuja. Ensimmäiselle erätauolle mentiin TPS:n 1-0 johdossa.

HIFK sisuuntui toiseen erään. Se hallitsi kenttätapahtumia ja pystyi pitämään kiekkoa pitkiä pätkiä. Palloseura meni kuitenkin ottelussa 2-0 johtoon, kun Lukas Wernblom karkasi läpiajosta ja viimeisteli hienosti TPS:n kahden maalin johtoon. Vierailija HIFK löysi maalijyvän erän loppupuolella. Ensin Iiro Pakarinen ohjaa maalin edestä pelin 2-1 lukemiin ja muutama minuutti myöhemmin Kristian Vesalainen tuo vierailijat tasoihin. Erä käänsi pelin täysin Helsinkiläisille ja Palloseura oli ahtaalla. Lopulta toiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin 2-2 tasalukemissa.

Vierasjoukkueen vahva ote jatkui kolmanteen erään. Reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen Iiro Pakarinen pääsi laukomaan rankkaria, josta hän onnistuu. TPS haki ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Panu Mieho pääsee karkumatkalle ja viimeistelee loppulukemat 2-4 tyhjiin. HIFK hakee Gatorade Centeriltä tylyn kolmen pisteen voiton.

”Oikeastaan vaan ensimmäisen erän toinen kymppi oli meiltä sitä mitä haettiin, muuten oltiin pikkusen perässä koko ajan. Kaksi tiukkaa peliä pelattiin tällä viikolla samaa joukkuetta vastaan, edellinen peli oli meiltä parempi ja oltaisiin ansaittu enemmän, mutta tänään kyllä oikea joukkue voitti.” ,kommentoi päävalmentaja Tommi Miettinen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

TPS pelaa seuraavan kerran Mikkelin Jukureita vastaan vieraissa ensi keskiviikkona. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon perjantaina Ilvestä vastaan.