Kaiku HR:n otteluraportti: TPS-Tappara 4-5 (1. JE)

TPS:n kausi päättyi lopulta pettymykseen tiukan jännitysnäytelmän jälkeen
​​​​​​​

TPS - Tappara 4-5, 1. JE (1 - 1, 2 - 1, 1 - 2, 0 - 1)

Gatorade Centerin lehterit pullistelivat kuudennessa neljännesfinaalissa ja tunnelma oli huikea. TPS kamppaili hienosti ja nousi kaksi kertaa häviöasemasta tasoihin ja lopussa ohi - johto ei lopulta kestänyt aivan loppuun asti. Voitto oli lähellä, mutta Tappara veti lopulta pidemmän korren tasoittaen ottelun ilman maalivahtia, kun pelikellossa oli alle minuutti jäljellä. Lopulta TPS:n kausi päättyi, kun Kristian Tanus ohjasi kiekon sisään jatkoajalla.

Ensimmäiseen erään vierasjoukkue tuli vahvasti. Tapparan paine oli kovaa, ja mustavalkoisilla oli haasteita saada oma peli uomiinsa ottelun alussa. Tappara onnistuikin ensimmäisenä maalinteossa, kun Anton Levtchi unohtui vapaaksi TPS-maalin edustalle ja hän pääsi rauhassa nostamaan kiekon ohi Filip Lindbergin. Mustavalkoiset pääsivät pikkuhiljaa paremmin sisään otteluun, ja pääsivätkin ylivoimalle, kun Veli-Matti Savinainen kampitti Otto Salinin. TPS käytti ylivoimansa tehokkaasti, kun Viljami Marjala laukoi kiekon ranteella aivan maalin ylänurkkaan. Ensimmäinen erä jatkui tämän jälkeen - molemmat joukkueet onnistuivat luomaan muutaman paikan mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisessa erässä Tappara siirtyi nopeasti uudestaan johtoon Petteri Puhakan rannelaukauksella – syöttäjänä Nick Halloran. TPS ei kuitenkaan viihtynyt taka-ajoasemassa kauan, vaan tasoitti puntit, kun joukkueen kapteeni Juhani Jasu onnistui ohjaamaan Otto Salinin viivalaukauksen sisään maalin edustalta. Myöhemmin erässä Leevi Teissala ja Veli-Matti Savinainen komennettiin suihkuun keskinäisen kahakan jälkeen. Pian tämän jälkeen TPS siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Markus Nurmi kamppaili hienosti maalin edessä ja pääsi lopulta laukomaan kiekon sisään. TPS siirtyi kolmanteen erään 3–2 johdossa.

Kolmannen erän alussa TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa. Tappara puolusti kuitenkin kurinalaisesti ja parhaat paikat jäivät syntymättä. TPS:lle ylivoima päättyi pettymykseen sillä rangaistusaitiosta ulos tullut Anton Levtchi vapautettiin läpiajoon, josta hän viimeisteli jo illan toisen osumansa. TPS pääsi kuitenkin hetken päästä uudestaan ylivoimalle ja siirtyi uudestaan johtoon – asialla jälleen Viljami Marjala, jonka uskomattoman hieno nousu ja laadukas rannelaukaus mahdollisti TPS johtoaseman. TPS:n johto joutui hetken päästä koetukselle, kun Marjala joutui rikkomaan ja Tappara pääsi ylivoimalle. TPS onnistui kuitenkin tappamaan alivoimansa ja johto piti. Kirvesrinnat päättivät lopulta ottaa Christan Heljangon kun ottelussa oli noin kaksi minuuttia jäljellä pelikellossa. Myös aikalisä käytettiin Tapparan toimesta. Kun aikaa oli alle minuutti jäljellä, niin vieraiden Anton Levtchi pääsi laukomaan ja hyökkääjä täydensi hattutempun ottelussa ja tasoitti ottelun. Jatkoaika oli tosiasia.

Jatkoerää ehdittiin pelata reilut kaksi minuuttia, kun Tappara ratkaisi ottelun. Valtteri Kemiläisen viivalaukaus ohjattiin sisään Kristian Tanuksen toimesta. Tappara otti 4–5 voiton ottelussa, ja sarja päättyi lopulta 4-2 kirvesrinnoille. TPS:n päävalmentaja Tommi Miettinen kiitti Tapparaa hienosta ja kovasta ottelusarjasta, mutta harmitteli että lopun johto ei kestänyt. "Harmittaa miten lähelle päästiin tänään. Olisi ollut hieno päästä katsomaan ja mittaamaan sarja vielä tuohon seitsemänteen otteluun. Ylpeä kuitenkin siitä, että joukkue pelasi kauden parhainta peliään nyt kun panokset olivat kovimmillaan", Miettinen totesi.