Kaiku HR:n otteluraportti: TPS-Tappara 2-1 (1. JE)

TPS onnistui tasoittamaan ottelusarjan tiukan ottelun jälkeen - ratkaisua saatiin odottaa jatkoajalle asti

​​​​​​​TPS-Tappara 2-1 | 1. JE (0 - 1, 1 - 0, 0 - 0, 1 - 0)

TPS tasoitti sarjan erittäin tiukan ottelun jälkeen Turussa. Ratkaisua saatiin odottaa jatkoajalle saakka. Halli repesi liitoksistaan, kun Lukas Wernblom löysi Casimir Jürgensin maalin edestä. Jurgens ohjasi kiekon suoraan syötöstä kohti maalia ja se otti kimmokkeen Terry Broadhurstin luistimista ja päätyi ohi Tappara maalia vartioineen Christian Heljangon. TPS tasoitti näin ottelusarjan ja varmisti yhden kotiottelun lisää Turussa lauantaina 30.3. – liput lauantain otteluun tulevat myyntiin heti huomenna, keskiviikkona klo 12:00. Osta liput osoitteesta TPS.LIPPU.FI.
​​​​​​​

​​​​​​​Ensimmäinen erä oli varsinkin alussa kotijoukkueen hallintaa. Tehokkuuden puute vaivaisi kuitenkin jälleen joukkuetta ja Heljanko pelasi vahvasti kirvesrintojen maalilla. Vierasjoukkue pääsi pikkuhiljaa paremmin peliin sisään. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen TPS:n puolustaja Niklas Arell määrättiin istunnolle laitataklauksesta ja Tappara käytti heti paikan hyväkseen. Maalintekijänä kultakypärä Anton Levtchi, joka sai hienon syötön Kristian Tanukselta. Tappara sai pienoisen otteen johtomaalinsa jälkeen mutta Lindberg pelasti varmasti TPS:n maalilla. Lopulta ensimmäinen erä päättyi vierasjoukkueen 0–1 johdossa.

Toisessa erässä TPS jäi alakynteen ja vierasjoukkue otti hallinnan ottelusta. Tappara onnistui luomaan pidempiä hyökkäyksiä TPS:n päädyssä mutta huippuvaaralliset maalintekopaikat jäivät toteutumatta. Vaikka toinen erä oli mustavalkoisille heikompi kuin ensimmäinen, niin tasoitusmaali oli tosiasia ajassa 36:59. Ruben Rafkinin harhautti ensin Anton Levtchin ja antoi tämän jälkeen vapauttavan syötön keskelle liukuneelle Markus Nurmelle, joka ampui kiekon ohi Heljangon maalin etunurkkaan. Tämä jäi toisen erän ainoaksi maaliksi eli kolmanteen erään siirryttiin tasalukemissa 1–1. Kolmannessa erässä pelin virtaus vaihteli rajusti, mutta maalia ei kumpikaan joukkue onnistunut tekemään. Erän puolivälissä TPS pääsi ylivoimalle mutta tällä kertaa ylivoima ei johtanut varsinaisiin huippupaikkoihin.

Lopulta ratkaisua ei tullut varsinaisella peliajalla, ja jatkoaika oli tosiasia. TPS aloitti jatkoajan hieman yskähdellen mutta pääsi koko ajan paremmin peliin sisään. Lopulta pitkä paine Tapparan päädyssä johti toivottuun lopputulokseen, kun Viljami Marjala jakoi kiekon Lukas Wernblomille. Wernblom löysi maalin edestä Casimir Jürgensin, joka ohjasi kiekon suoraan syötöstä kohti maalia ja se otti kimmokkeen Terry Broadhurstin luistimista ja päätyi ohi Tappara maalia vartioineen Christian Heljangon.
​​​​​​​
Sarja on nyt tasatilanteessa 2–2 ja seuraava ottelu pelataan torstaina Tampereen Nokia Arenalla. TPS:n päävalmentaja Tommi Miettinen oli tyytyväinen tulokseen ja joukkueen sitkeyteen, vaikka totesikin että tämä ei ollut kokonaisuudessaan joukkueen paras peli.