Kaiku HR:n otteluraportti: Tappara-TPS 5-2

Nokia Arenan kirous jatkuu - Tappara siirtyi ottelusarjassa 3-2 johtoon

TPS matkusti torstaina Tampereelle, jossa oli vuorossa neljännesfinaalien viides kohtaaminen. Illan otteluun lähdettiin sarjan ollessa 2–2 tasatilanteessa. Tappara tuli jälleen kerran vauhdikkaasti ottelun alkuun. Ottelua oli pelattu alle kaksi minuuttia, kun Nokia Arenan kotiyleisö pääsi ensimmäisen kerran juhlimaan maalia. Maalintekijänä turkulaisille tuttu Olli Juolevi. Juolevi oli valokeilassa uudelleen, kun häntä taklattiin maalin takana erän loppupuolella. Tuomaristo passitti lopulta Linus Fröbergin suihkuun tilanteesta ja Tappara onnistui ylivoiman aikana uudelleen maalinteossa – maalin teki kotijoukkueen Kristian Tanus. Erätauolle siirryttiin näin ollen kotijoukkueen 2–0 johdossa. TPS ei päässyt kunnolla sisään otteluun ja oli selvästi puolustuskannalla ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä mustavalkoiset pääsivät paremmin peliin kiinni. TPS pääsikin erän alkupuolella ylivoimalle, jonka aikana Markus Nurmi kavensi ottelun. Erikoistilanteet olivat isossa roolissa illan ottelussa. Myös ottelun seuraava maali oli ylivoimaosuma, tällä kertaa oli Tapparan vuoro onnistua, kun Veli-Matti Savinainen ohjasi sisään Anton Levtchin syötön. Erän loppuun TPS:lle tuomittiin vielä kaksi samanaikaista kahden minuutin rangaistusta, mikä tarkoitti sitä, että kolmannen erän alussa Tappara pääsi heti jauhamaan kahden miehen ylivoimaa.

TPS tuli kuitenkin taisteluasenteella kolmanteen erään ja tappoi ensin alivoimansa ja kavensi heti tämän jälkeen ottelun. Tämän jälkeen mustavalkoisille tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen, kun Markus Nurmea rikottiin. Tappara pelasi kuitenkin hyvää alivoimapeliä, eikä osumia nähty. Lopulta TPS ei päässyt tätä lähemmäs, vaan ensin Heikki Liedes siirsi tamperelaiset 4–2 johtoon ja lopussa numeroita kaunisteltiin vielä tyhjään maaliin. Tuloksena 5–2 häviö ja lauantaina edessä pakkovoitto kotihallissa. Yleisön kannustus tulee kuitenkin olemaan taattu – kaikki istumapaikat myytiin loppuun jo ennen torstain ottelua.