karuselli_tps_jyp.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP KE 22.1. 18:30 OSTA LIPUT

TPS-legenda: Jani Kiviharju

Jani Kiviharju muistetaan ärhäkkänä nelosketjun taistelijana, jolla oli oma tärkeä panoksensa TPS:n menestyksessä. Kiviharju oli A-junioreissa ja Kiekko 67:ssa kova pistemies, joka sai paljon vastuuta myös ylivoimalla.

Liigassa pelipaikka muotoutui hieman uusiksi, ja ”Stouni” tunnetaankin parhaiten toisenlaisista avuista.

- Rooli liigassa tuli kuin itsestään. Jokainen pelasi vahvuuksillaan ja itse olin esimerkiksi hanakka heittäytymään kiekon eteen. Alivoiman pelaaminen on myös taktista ja siitä pidin.  Ei hitsarinkaan kannata lähteä autokauppiaaksi, vertaa Kiviharju vahvuuksien hyödyntämistä.


Kiviharjulla olisi ollut eväitä monenlaisiin rooleihin, mutta hän oli omaansa enemmän kuin tyytyväinen. Liigan ärsyttävimmän pelaajan titteli sekä 365 tikkiä kasvoissa kertovat että mies veti kaukalossa aina viimeiseen pisaraan asti.

- Rosteri liigassa oli silloin hirveä. Jätkiä oli kahdeksan kentällistä ja tyytyväinen sai olla jos mahtui neljään pelaavaan kenttään. Olen erittäin ylpeä että sain olla mukana Tepsissä kolmen mestaruuden aikana, Stouni naulaa.

Vaikka Kiviharju pelasi suurimman osan liigaurastaan nelosketjussa, ei tehoissa ole häpeämistä. 359 ottelussa syntyi 102 tehopistettä, mikä olisi kelpo lukema kenelle tahansa. Hän ei allekirjoita väitteitä jarrukentästä, joksi nelosketjua usein kutsuttiin.

- Yksikään valmentaja ei ole kieltänyt meiltä maalintekoa. Pelkästään 0-0:n pelaaminen ei tullut kysymykseen vaan muutakin vaadittiin. TPS:n iso vahvuus silloin oli että jokainen kenttä kykeni maalintekoon.

Valmennus kiinnostaa

Seitsemän liigakautta Turun Palloseurassa tuottivat palkintokaappiin kolme mestaruutta ja kaksi hopeaa. Liigauran päätyttyä Kiviharju pelasi kauden 2004 – 2005 Ranskassa Mulhousessa ja kauden 2005-2006 Tanskassa Esbjergissä. Ranskasta tuliaisina oli maan mestaruus.

Tällä hetkellä Kiviharju toimii vakuutusyhtiö Trygin palveluksessa myynnin valmentajana. Hän kiertää ympäri Suomea kouluttamassa myyjiä. Toisenlainenkin valmennus kiinnostaa. Kiviharju on toiminut A-nuorten SM-liigassa kakkosvalmentajana ja keväällä 2011 hän oli mukana Jukka Koivun tiimissä pelastamassa TPS:aa liigakarsinnoilta. Silloin hän vastasi erityisesti alivoimapelaamisesta.

- Kyllä kiekkovalmennus on lähellä sydäntä. Toivottavasti siitä vielä joskus tulisi ammatti, Kiviharju visioi.

Jani Kiviharju

Ott.
M S
P
Min.
Kulta
Hopea
Pronssi
26.12.1974
SM-liiga (RS)
359
36
66
102
190
3
2


Playoffs
67
10
11
21
38
Ranskan liiga
25
10
18
28
26
1Tanskan liiga
27
11
12
23
46