021

Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT

Mikko Viitanen: Siitä se sitten lähtee!

TPS sai maanantaina takalinjoilleen lisää verta, kun joukkueeseen liittyivät kokeneet liigapuolustajat Joni Tuominen ja Mikko Viitanen. Kaksikko hyppäsi heti ensimmäisenä päivänä joukkueen kanssa jäätreeneihin HK Areenalla ja vastasi muutamaan pikakysymykseen.

 

Hyvinkään Ahmojen kasvatti on Colorado Avalanchen viidennen kierroksen varaus vuodelta 2001 (#149). Isokokoinen ja fyysinen puolustaja ehti pelaamaan SM-liigassa vain kourallisen otteluita ennen kuin hän siirtyi rapakon taakse AHL:ään ja ECHL:ään kaudelle 2003–2004.

Kovaa laukova ja kokoisekseen hyvin liikkuva Viitanen on viettänyt viimeiset kaksi kautta JYP:issä, jossa kaulaan ripustettiin kultainen (2009) ja pronssinen (2010) mitali. SM-liigassa myös Bluesin ja Lukon riveissä esiintynyt satakiloinen kolossi pukeutuu ylpeydellä mustaan ja valkoiseen.

- TPS on perinteinen ja iso menestynyt seura, jolla on vahvat perinteet. Historian ja mittapuiden mukaan yksi SM-liigan suurseuroista, Viitanen toteaa.

Pääosin kotiseudullaan Nurmijärvellä yksin kesällä päätoimisesti treenannut Viitanen lähtee tulevaan vielä maltilla, sillä hänen sopimuksessaan on elokuun kestävä tryout-pykälä. Kannattajille hän kuitenkin lupaa seuraavaa:

- Perusvarmaa pelaamista ja voidaan käyttää myös erikoistilanteissa. Pystyn pelaamaan paikassa kuin paikassa.

29 vuoden ikään ehtinyt Viitanen näkee jatkuvan kehittymisen tärkeänä henkilökohtaisena tavoitteena.

- Fyysisesti nyt on tuntunut hyvältä ja paikat ovat kunnossa. Olen päässyt terveenä vetämään laadukasta harjoittelua ja uskon, että pystyn vielä kehittymään pelaajana. Ahkeralla työnteolla ja kärsivällisyydellä pystyy aina parantamaan pelaamistaan.

TPS:n joukkueen hyvä tunnelma välittyi Viitasellekin jo ensimmäisten yhteisten jäätreenien jälkeen ja porukasta jäi positiiviset fiilikset.

- Ensimmäisen jään jälkeen ihan OK fiilikset. Huomaa, että joukkueessa on hyvä fiilis ja rento tekemisen meininki. Iltapäivällä vielä kuntotestit polkupyörällä ja siitä se sitten lähtee, Viitanen naurahtaa.