021

Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT

Ennakko Pitsiturnaukseen

Lätkäkauden avauksena TPS:llä toimii tälläkin kertaa perinteinen Pitsiturnaus

Joukkueen fiilikset ennen kauden ensimmäistä harjoitusottelua ovat korkealla. Innostus näkyy myös TPS:n päävalmentaja Pekka Virran kasvoilta viimeisten ennen turnausta pidettyjen jäätreenien jälkeen.

- Fiilis on hyvä, kun pääsee pitkästä aikaa osallistumaan Pitsiturnaukseen. On todella kiva päästä jälleen pelaamaan ja nähdä samalla muita joukkueita, Virta kommentoi.

Kahdeksannentoista kerran järjestettävän Pitsiturnauksen avausottelussa TPS kohtaa yhdeksältä aamulla Tampereen Ilveksen. Muutamia kovia nimiä kauden päätteeksi haalinut (mm. Vesa Toskala, Ville Koistinen, Martti Järventie) on vahvistunut etenkin puolustuksen osalta.

Virran mukaan vastustajien kokoonpanoon ei kiinnitetä tässä vaiheessa turhan paljon huomiota, vaan keskittyminen on omassa toiminnassa.

- Tulostavoitteita tai turhia murheita ei ole turnauksen osalta asetettu, mutta aina yritetään tietenkin voittaa, Virta toteaa.

Kokoonpanot

TPS lähtee laajan kokoonpanon kanssa huomenna Raumalle, mutta lyhyet 2 x15 min. pelit pelataan kolmella kentällisellä. Junioreista mukana näillä näkymin ovat ainakin Santtu Huhtala, Rasmus Ristolainen ja Johannes Lehto.

Hieman kokeneempi kaarti (mm. Tomas Plihal, Michal Birner, Ville Vahalahti, Timo Seppänen) ovat todennäköisesti ensimmäisen ottelun sivussa.

Ensimmäisen ottelun maalissa aloittaa Aleksis Ahlqvist. Kello 14.00 alkavan TPS-Pelicans ottelun tolppien välissä aloittaa tshekkimaalivahti Marek Schwarz.

Vittasmäellä erityisen tuttu taistelupari Pelicansin riveissä

21-vuotias TPS-puolustaja Veli-Matti Vittasmäki aloittaa huomenna neljännen kautensa TPS:n edustusjoukkueen paidassa. Urallaan 122 SM-liigan runkosarjan ottelua pelannut Vittasmäki odottaa pitkän kesän jälkeen innolla pääsyä taas tositoimiin.

- Hyvä, että pääsee pitkän kesän jälkeen taas pelaamaan. Vihdoin tositoimiin, Vittasmäki toteaa.

TPS kohtaa Pitsiturnauksen toisessa ottelussaan Pelicansin, johon viime kauden jälkeen siirtyi entisten TPS-valmentajien Kai Suikkasen ja Riku-Petteri Lehtosen lisäksi myös Vittasmäen pakkiparina toiminut Joonas Järvinen. Vittasmäen mukaan tutut nimet Pelicansin riveissä eivät tuo lisämausteita otteluun.

- En mä tiedä, ei siinä sen enempää jännitystä ole kuin yleensäkään. Ehkä hieman tulee heitettyä "trashtalkia" Järviselle - ei muuta.

Terveenä treenaamaan päässyt Vittasmäki lähtee kauteen selkein tavoittein.

 

- Totta kai isompaa roolia haetaan ja yritetään parantaa omaa pelaamista.

Kauden lätkäavaus: Pitsiturnaus pe 5.8.

klo 9.00 Ilves-TPS

klo 14.00 TPS-Pelicans

Lue lisää:

PITSITURNAUS MYÖS WEB-TV:ssä 01.08.2011

Liveseurantaa Pitsiturnauksesta 03.08.2011

Uusi Rauma: Turnauksen kokoonpanot

Jatkoaika.com: Kiekkokausi käynnistyy Pitsiturnauksella

Rauman Lukko: Kiekkokausi räjähtää käyntiin perinteisellä Pitsiturnauksella