kaudenavaus_uusi_karuselli.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

TPS-legendat muistelevat Turkuhallin alkuaikoja

20 vuotta sitten

Torstaina 25.11 Turussa pelattiin jääkiekko-ottelu. Turkuhallissa vastakkain olivat TPS ja SaiPa. Hallin käytävällä vastaan käveli tutun näköisiä miehiä. Kai Suikkanen, Jari Hirsimäki, Jouni Rokama, Juha Virtanen, Ari Vuori, Jouko Narvanmaa ja monia muita.

Vuosi ei ollut 1990 vaan 2010, ja kyseessä oli Turkuhallin 20-vuotisjuhlaottelu. 20 vuotta sitten edellä mainitut herrat taistelivat kaukalossa, ja SaiPa kaatui 5-2.

Torstaina samat herrat verestivät vanhoja muistoja ja tapasivat entisiä joukkuetovereita. Millaisia muistoja miehillä oli Turkuhallista tai TPS:stä?


1. Millaista oli siirtyä Kupittaalta Turkuhalliin?

2. Miltä tuntui luistella Turkuhallin jäälle ensimmäisessä liigaottelussa?

3. Mikä on paras muistosi Turkuhallista?

4. Mikä on paras muistosi TPS:stä?

5. Mitä TPS merkitsee sinulle tällä hetkellä?

 

Jari Hirsimäki

1. Ihanalta. Puitteet oli paljon paremmat. Kupittaalla oli kyllä oma fiilis, mutta olosuhteet parani hemmetisti. Oli sauna ja kunnon punttisali, vaikka en mä siellä punttisalilla hirmu usein viihtynyt.

2. Kyllä siinä kylmät väreet oli, kun oli 13 000 katsojaa, ja porukka huusi jos ei hemmetisti niin aika kovasti kuitenkin.

3. Eka mestaruus. Se oli kaikkein hienoin.

4. Potkut? No en mä tiedä. Kyllä ne kaikki mestaruudet tuntuu aika hienolta.

5. Kavereita ainakin on saanu hemmetisti. Kyllä me yhteyttä pidetään, ja joka kesä käydään Vierumäellä pelaamassa golfia porukalla.

 

Juha Virtanen

1. Olihan se aika iso muutos, kun Kupittaa oli kuitenkin Turun sydän. Siirtoa odotettiin kyllä kovalla innolla. Sitten kun päästiin tänne, niin Kupittaa unohtui, mutta ei sydämestä.

2. Oli se aika erikoinen tunne, kun hallissa oli älyttömästi yleisöä. toisaalta yleisö oli paljon kauempana, vaikka sitä oli enemmän.

3. Eka suomenmestaruus, kun heti ensimmäisenä keväänä voitettiin täällä.

4. Kaikki mestaruudet ja tietysti vanhat pelikaverit.

5. Paljon merkitsee. Liigassa pelasin Tepsissä kuusi kautta, ja niiden aikana tuli neljä mestaruutta. Täältä peliura lähti nousuun, ja kiitollinen olen siitä Tepsille.

 

Jouni Rokama

1. Olihan se haikeaa, kun Kupittaalla oli junnusta asti pelannu. Toisaalta se oli vaihtelua, ja uudet asiat on aina hienoja.

2. En oikeesti muista. Mä muistin, että SaiPa-peli päättyi 8-2. JP Jalo sanoikin äsken, että kymmenen vuoden päästä muistelen, että peli päättyi 12-1.

3. Mestaruusjuhlat ehdottomasti.

4. Kavereita on tullu paljon, ja pelilliset saavutukset.

5. Tepsi on ollut kasvattajaseura, ja ainahan se merkitsee paljon. Tepsin pelejä tulee seurattua aina. Myös Tepsin miehiä maajoukkueessa tulee seurattua.

 

Kai Suikkanen

1. Ehkä mulle se ei ollu niin iso asia kuin turkulaisille, jotka on koko ajan pelannu kupittaalla ja odottanu sitä siirtoa kymmenen vuotta. Mutta näin hienoon halliin ja näihin olosuhteisiin tuleminen. Olihan se hienoa.

2. Eihän sitä osannu kuvitella. Ekan kerran, kun käytiin täällä, nii suu auki katottiin et, miten korkea tää on. Oltiin kyllä ihan huuli pyöreänä.

3. Viime vuosi oli hienoin. Kaikki aina sanoo, et ei se savutus vaan se matka, mutta kyllä se saavutus oli aika hemmetin hieno.

4. Sama asia. Sai tehdä töitä hienon joukkueen kanssa ja vielä menestyä, niin onhan se hienoa.

5. Mielenkiintoista seuraa, jota on mielenkiintoista seurata. Varmasti Tepsi vielä nousee, mutta kuinka korkealla kerkee, nii sitä seurataan mielenkiinnolla.

 

 

Teksti:

 

Henri Saloranta

Kuvat:

 

Marko Ollonqvist