kaudenavaus_uusi_karuselli.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

TIEDOTE: Jean-Luc Grand-Pierre vuokralle TPS:ään

TPS on hankkinut puolustukseensa kokeneen Jean-Luc Grand-Pierren lokakuun 15. päivään asti ulottuvalla sopimuksella helpottamaan loukkaantumisista kärsivää pakistoa.

Isokokoinen 33-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut 269 ottelua NHL:ssä. Leksandista vuokrattu Grand-Pierre pelasi viime kauden alussa 7 ottelua Get-liigassa Norjassa ja loppukaudesta Allsvenskanissa Leksandin riveissä 37 ottelua tehoilla 6+2.

HC TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuoren mukaan joukkueen pelaajatilanne vaati reagoimista, sillä TPS:n puolustuksesta tällä hetkellä ovat loukkaantuneena Garrett Raboin (arvioitu paluu loka-marraskuu), Aki-Petteri Berg (syys-lokakuu) ja Markus Nordlund (syys-lokakuu).

- European Trophyn pelien loukkaantumiset ja sen seurauksena muiden puolustajien ylikuormituksen takia päädyimme lyhytaikaiseen apuun sarjakauden alkuun vahvistamaan miehistöämme, kun oikeanlainen pelaaja löytyi.

Vuoren mielestä rightin puolen pelaaja Grand-Pierre tuo lisää ulottuvuutta TPS:n kokoonpanoon.

- Jean-Luc on kokenut NHL-pelaaja ja huippujohtaja, joka tuo meidän joukkueeseen kovaa asennetta sekä fyysisyyttä. Hän on isokokoinen pelaaja, joka kuitenkin luistelee hyvin ja pystyy liikuttamaan kiekkoa. Hänelle on käyttöä erikoistilannepelaamisessa ja hän on elementissään etenkin alivoimapelaajana.

Ensimmäisen SM-liigaottelunsa Grand-Pierre pelaa TPS:n SM-liigakauden avauksessa 16. syyskuuta, kun Turkuhallin jäällä kohtaavat viime kauden finalistit TPS ja HPK.

HC TPS Turku Oy