karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT

Suuri lopputurnausennakko

 

Ensi perjantaina alkavassa lopputurnauksessa selviää, mikä on Euroopan tämän hetken paras joukkue. TPS kohtaa puolivälierissä lohkovoittaja Eisbären Berlinin.

European Trophyn lohkovaihe on nyt ohi, ja turnauksen kahdeksan ”parasta” joukkuetta ovat nyt selvillä. Toisessa lohkossa neljänneksi sijoittunut Sparta Praha joutui luovuttamaan paikkansa isäntäjoukkue Salzburgille, joka ei selviytynyt omassa lohkossaan neljän parhaan joukkoon.

TPS oli oman lohkonsa neljäs mutta paremmilla pisteillä kuin Sparta Praha, joten turkulaiset pääsivät taistelemaan koko turnauksen voitosta.

Lohkovaiheessa kävi selväksi, että Keskinen divisioona (Central) oli huomattavasti epätasaisempi kuin toinen divisioona (Capital). Lohkovoittaja HV71:n ja jumbo Malmön ero oli 18 pistettä, kun toisessa lohkossa vastaava luku oli 12.

Keskisen divisioonan jatkoon menijät olivat jo selvillä ennen viimeistä kierrosta, mutta toisessa divisioonassa jokainen joukkue joutui jännittämään oman paikkansa puolesta.

Keskisen divisioonan parhaat olivat näin ollen todella hyviä tai sitten lohkon viimeiset todella huonoja. Lohkojen taso selviää, kun pudotuspelit alkavat.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella TPS saa vastaansa Saksan mahtiseura Eisbären Berlinin. Berliinin jääkarhut oli oman lohkonsa ykkönen, joten helppoa ei TPS:n alkutaipaleesta tule.

Mikäli TPS onnistuu kaatamaan Berliinin, tulee vastaan voittaja parista SC Bern – Helsingin Jokerit. TPS pelaa mahdolliset molemmat ottelunsa Zell am Seessä.

Komeat pistesaldot ja hyvää maalivahtipeliä

Lohkovaiheen jälkeen kävi selväksi, että pistenikkareita ei TPS:ltä tule puuttumaan. Mario Valery-Trabucco on tällä hetkellä turnauksen pistepörssin kolmantena tehoilla 5+5.

Erityisen ilahduttavaa on kuitenkin ollut Sami Venäläisen pelaaminen, jonka seurauksena entiselle Tapparan miehelle on kertynyt neljä maalia ja viisi maalisyöttöä. Ville Vahalahti on napsinut peräti yhdeksän syöttöpistettä.

Ykkösnyrkiltä on lupa odottaa tehokasta peliä myös lopputurnauksessa.

Puolustajien pistepörssiä johtaa neljä maalia iskenyt Markus Nordlund. Syöttöjä Nordlundille on kertynyt niin ikään neljä.

TPS:n try-out-pelaajat Robin Bergman ja Jussi Tapio eivät lohkovaiheessa pistetilejään saaneet avattua, mutta molemmilta on nähty välillä erittäinkin hyviä otteita. Voidaan kuitenkin epäillä, saisivatko miehet yhtä paljon peliaikaa ja mahdollisuuksia, jos TPS:n sairaslista ei olisi niin toivottoman pitkä.

Pitkästä sairaslistasta on toisaalta ollut hyötyä, sillä TPS on nyt saanut peluutettua omia junioreita, jotka näin ollen saavat hyvää kokemusta aikuisten peleistä. Mikäli TPS haluaa kuitenkin taistella lopputurnauksen voitosta, on sen saatava pelaajia sairaslistalta, sillä muutamalla runkopelaajalla ja junioreilla ei tämän tasoista turnausta voiteta.

Maalivahtitilanne on TPS:llä kuitenkin loistava. Kaikki kolme maalivahtia ovat esittäneet loisto-otteita, ja kun ykkösveskarina toimii viime vuoden paras maalivahti Atte Engren, voi seura lähteä lopputurnaukseen hyvillä mielin.

Parasta on se, että sekä Tommi Virtasen että Joni Ortion voi heittää maalille Engrenin tilalle, ilman että tarvitsee pelätä maalivahtipelin epäonnistumista.

TPS:llä on kaikki mahdollisuudet voittaa Eisbären Berlin, sen jälkeen SC Bern tai Jokerit, ja sen jälkeen koko turnaus. Ensi viikonloppuna selviää, miten TPS käyttää mahdollisuutensa.

Teksti:

 

Henri Saloranta