kaudenavaus_uusi_karuselli.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

Michal Birner haluaa juhlaotteluun paljon yleisöä

25. marraskuuta Typhoonissa pelattiin SM-liigan kamppailu, jossa vastakkain olivat TPS ja SaiPa. TPS vei ottelun lukemin 5-2, ja voitti kauden päätteeksi Suomen mestaruuden.

Paljon on asioita muuttunut, mutta osa on myös pysynyt samana. Hallin nimi on vaihtunut, ja 20 vuotta kulunut. Päivämäärä on kuitenkin sama, ja joukkueet ovat samat.

TPS:n paidassa viime keväänä mestaruutta juhlinut Michal Birner osaa arvostaa Turkuhallin juhlaottelua, vaikka myöntääkin, ettei sille ole itse ottelun kannalta suurta merkitystä.

- Onhan se hienoa, että rakennus on 20 vuotta vanha. Se näyttääkin vielä niin hyvältä, Birner naurahtaa.

- Sikäli juhlapelillä ei ole merkitystä minulle, mutta toivottavasti se tuo lisää katsojia, jotka kannustavat meitä ja seisovat meidän takana. Sikäli juhlaottelu on tärkeä.

Ottelussa erikoista on juhlallisuuksien lisäksi se, että TPS ja SaiPa kohtaavat jo toisen kerran kolmen päivän sisällä. Birneriä ei asia haittaa.

- On toisaalta helpompi lähteä tällaiseen peliin, kun tiedetään jo valmiiksi, miten vastustaja pelaa. Se helpottaa myös valmistautumista.

- Täällä Suomessa tuplapelejä tulee aika harvoin, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa se on ihan normaalia. Meidän jätkistä moni on pelannut siellä, joten uskon, että olemme täysin valmiit, Birner toteaa.

Teksti:

Henri Saloranta