kaudenavaus_uusi_karuselli.jpgmökkikausi_karuselli.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

TPS:n nuorille pelaajille jatkosopimuksia

HC TPS on kiinnittänyt ensi kauden joukkueeseensa tuoreet U20-maailmanmestarit Rasmus Kulmalan ja Mikko Lehtosen sekä tehnyt jatkosopimuksen Niklas Frimanin kanssa. Tämän lisäksi TPS on käyttänyt optiot Tadas Kumeliauskaan ja Steven Seigon kanssa.

TPS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt 19-vuotias hyökkääjä Rasmus Kulmala on pelannut TPS-paidassa kolmen kauden aikana 88 liigaottelua ja on esiintynyt tällä kaudelle lisäksi Nuorten SM-liigassa sekä voittanut MM-kultaa Nuorten Leijonien riveissä. Jatkosopimuksen ensi kaudeksi on lisäksi tehnyt 20-vuotias toisen polven TPS-puolustaja Niklas Friman, jolle liigapelejä armeijan ohella on tällä kaudella kertynyt 25 kappaletta.

Kahdella aiemmalla kaudella TPS:n riveissä SM-liigaa pelanneen 19-vuotiaan puolustajan Mikko Lehtosen osalta TPS käyttää sopimuksessaan olevan option tulevalle kaudelle. Tällä kaudella Lehtonen on voittanut alle 20-vuotiaiden MM-kultaa ja pelannut lainasopimuksella Mestiksessä 30 ottelua tehoilla 1+5.

Try outin kautta joukkueeseen tällä kaudella liittyneiden Tadas Kumeliauskaan ja Steven Seigon osalta TPS myös käyttää optionsa tulevan 2014–2015 kauden osalta. 23-vuotias liettualaissentteri Kumeliauskas on pelannut viime kaudet Kazakstanin mestaruussarjaa ja on tällä kaudella esiintynyt Liigassa 21 ottelussa tehoilla 4+3.

Tällä hetkellä TPS:n toiseksi tehokkain pelaaja 17 tehopisteellä (4+13) oleva Steven Seigo päätti viime kautensa AHL-joukkue Abbotsford Heatin riveissä. 23-vuotias kanadalaispuolustaja on ehtinyt urallaan pelaamaan yliopistosarjassa 150 ottelua pisteillä 19+56.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Ari Vuoren mukaan joukkueen rakennus ensi kautta ajatellen on edennyt hyvin.

- Nyt kiinnitetyt nuoret pelaajat ovat osoittaneet jo taitonsa, mutta omaavat vielä hyvän kasvupotentiaalin tulevaisuudessa.

HC TPS