311

karuselli_kausikortti21-22.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_jaaexpot.jpegkaruselli_hunajacast[909].jpgkaruselli_kumppani.jpeg

A-nuoret ottivat toisen kiinnityksen välieräpaikkaan

TPS kohtasi eilen Nuorten SM-liigan puolivälierien kolmannessa ottelussa HK Areenalla HIFK:n. Tasainen kamppailu venyi aina jatkoerään asti. Lisäaikaa ei tarvittu kuin reilut kolme minuuttia, kunnes Rasmus Kulmala ratkaisi voiton TPS:lle ylivoimalla.

Tasaista vääntöä

TPS:n ja HIFK:n väliset aiemmat playoff-ottelut ovat ratkenneet yhden maalin erolla ja sama kaava toistui HK Areenalla torstaina. Kotijoukkue oli pirteämpi, mutta HIFK onnistui tasoittamaan tilanteen 1-1:een perinteisellä pukukoppimaalilla vain reilu minuutti ennen erän päätöstä.

Toisessa erässä eri tilastomerkintöjä kertynyt kuin maalivahdeille, joista TPS:n Ville Runola oli työllistetympi (12 torjuntaa), kuin HIFK:n virkaveli Ville Husso (9 torj.). Molemmat maalivahdit olivatkin ottelussa tärkeässä roolissa ja torjuntoja kertyi Runolalle kaikkiaan 36 kappaletta ja Hussolle 34.

Kulmala otti ratkaisijan viitan

Molempien joukkueiden onnistuessa kerran maalaamaan päätöserässä ottelun ratkaisu venyi jatkoerään. TPS sai loistavan alun jatkoerään, sillä HIFK:n Julius Rantaeskola joutui jäähypenkille kampituksesta ajassa 62.38.

Ylivoimaa ehdittiin pelata vain 40 sekuntia, kunnes tällä kaudella 49 SM-liigan ottelua pelannut Rasmus Kulmala huudatti 651 HK Areenan lehtereille saapunutta katsojaa pistämällä kiekon ohi HIFK-vahdin.

Seuraava ottelu lauantaina

Nuorten SM-liigan puolivälierät ratkeavat kolmesta voitosta ja TPS otti eilen toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Seuraava ottelu pelataan Helsingissä huomenna lauantaina klo 17.00.

Sen jälkeen tiedetään jatketaanko seuraavaksi sunnuntaina ratkaisevalla puolivälieräottelulla HK Areenalla vai jatkuvatko ottelut ensi viikolla välierissä.