261

karuselli_nytonaika[472].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Lukko LA 3.10. 17:00 OSTA LIPUT

Vahalahti iloitsee paikastaan MM-kisakoneessa

TPS:n viime kauden paras pistemies ja tehohyökkääjä Ville Vahalahti vakuutti myös maajoukkuevalmennuksen peliesityksillään. Vahalahti varmisti paikkansa Leijonien kisakoneeseen ja edustaa Suomea Sveitsissä viikonloppuna alkavissa jääkiekon MM-kilpailuissa.

 

Vahalahti pääsi kotiin hetkeksi pyörähtämään ennen kuin hän taas matkaa keskiviikkona MM-kisajoukkueen kanssa Sveitsiin. Mies myöntää olevansa hieman yllättynyt valinnastaan ensin maajoukkueleirille ja nyt vielä MM-kisajoukkueeseen. Todella iloinen yllätys on kuitenkin kyseessä.

- Todella tyytyväinen ja iloinen olen tietenkin valinnasta ja nyt ainoana toiveena on vakiinnuttaa paikka pelaavassa kokoonpanossa MM-kilpailuissa.

TPS on ollut lähivuosina harvakseltaan edustettuna MM-kilpailuissa, joten Vahalahden valinta MM-joukkueeseen on myös seuralle suuri asia. Vahalahti osaa arvostaa maajoukkuepaikkaa myös henkilökohtaisella tasolla korkealle.

- Kyllä tämä tuo jääkiekon pelaamiseen aivan uutta hohtoa, kun monen vuoden uran jälkeen saa kunnian pukea Leijona-paidan päälleen ja edustaa Suomea MM-kilpailuissa. Osaan varmasti nauttia ja ottaa irti tästä kokemuksesta nyt enemmän ja olo onkin rauhallisen jännittynyt.

 

Tehokas ketju takana

Vahalahti pelasi MM-turnausottelunsa ketjukavereinaan Jokerien Kalle Kerman sekä HPK:n Jussi Makkonen. Ketju oli tehokas ja pelasi heti alusta hyvin yhteen. Myös Kerman jatkaa MM-kisajoukkueessa, mutta ketjumuutoksia tulee väistämättä eteen, kun noin puolet joukkuueesta vaihtui.

- Ketjumme toimi hyvin ja saimme tärkeitä onnistumisia heti alkuun. Onnistumiset nostivat ketjun itseluottamusta ja pelaamista koko ajan asteen paremmalle tasolle. Sieltä sai välillä itsekin pisteitä napattua matkaan.

 

Sopeutuminen MM-joukkueen pelityyliin ei ole tuottanut konkarihyökkääjälle vaikeuksia.

- Sama peli tässä on kuitenkin kyseessä, vaikka uudet ketjukaverit ja valmennus tuovatkin aina omat vivahteensa myös omaan pelaamiseen.

 

Suomen avausvastuksena Norja

 

Vahalahti ja Suomen Leijonajoukkue kohtaavat avausottelussaan lauantaina 25.4. Norjan. Ensi viikolla vastaan asettuvat maanantaina Tanska ja keskiviikkona Tsekki.

- Norja tulee varmasti puolustuskannalla avausotteluun, joten meidän tehtävä on löytää puolustuksen heikot kohdat ja murtaa se aktiivisella hyökkäyspelillä. Toivottavasti saan itse pelata ja olla mukana Norjan puolustusta murtamassa!