karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

Tuomas Suominen jatkaa TPS:ssä

 

TPS:n viime kauden hyökkäyspään tehomiehiin kuulunut laitahyökkääjä Tuomas Suominen on solminut vuoden jatkosopimuksen TPS:n kanssa. Kyseessä on Suomisen neljäs kausi TPS-paidassa. Kuluneen kauden loppua häiritsi hieman Suomisen loukkaantuminen TPS-HIFK – ottelusarjassa.

- Jatkosopimus oli ehdottomasti henkilökohtaisena tavoitteenani, joten olen todella tyytyväinen. Loppukaudesta jäi erittäin hyvä fiilis joukkueelle ja se osoitti, että ensi kaudella TPS lähtee haastamaan ihan jokaisen vastustajan. Tavoitteena on olla iskussa heti kauden alussa ja pelata ehjä kausi alusta loppuun, kommentoi Suominen.

25-vuotias Suominen on TPS:n junioritoiminnan kasvatteja ja hän on pelannut kaikki SM-liigakautensa TPS:ssä. Miesten pelit hän aloitti Mestis-tasolla FPS:ssä kaudella 2005–2006, jonka jälkeen hänet kiinnitettiin TPS:n liigamiehistöön. Suominen valittiin vuoden tulokkaaksi ensimmäisellä liigakaudellaan 2006–2007.

Päävalmentaja Kai Suikkanen kiteyttää Suomisen roolin seuraavasti:

- Erittäin tärkeä mies TPS:lle. Suominenloistavan loppukauden ja nousi toiseksi parhaaksi maalintekijäksi joukkueessa. Harmillinen loukkaantuminen ensimmäisellä playoff –kierroksella keskeytti Suomisen lennon. Häntä olisi ehdottomasti tarvittu myös JYP:iä vastaan.

  

 Sopimuspelaajat kaudelle 2009–2010 (19 kpl)

(mv) Atte Engren

(mv) Joni Ortio

(p) Aki Berg

(p) Marko Kiprusoff

(p) Niko Kluuskeri

(p) Markus Nordlund

(p) Veli-Matti Vittasmäki

(h) Antti Erkinjuntti

(h) Tuomas Suominen

(h) Ilari Filppula

(h) Tommi Hannus

(h) Jarkko Hattunen

(h) Toni Jalo

(h) Tommi Laine

(h) Antti Reivonen

(h) Tomas Sinisalo

(h) Aki Uusikartano

(h) Ville Vahalahti

(h) Sami Venäläinen