karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

A-nuoret päättivät kauden hopeajuhliin

A-nuoret päättivät niin ikään kauden 2008–2009 hopeajuhliin. Vaikka kakkossija jäi hieman kaihertamaan päävalmentaja Janne Saavalaista, jolle mitali oli kolmas hopea kolmen vuoden sisällä, on se kuitenkin suuri saavutus joukkueelle, joka aloitti viime keväänä lähes nollasta.

A-nuorten kautta edelsi kova kesäharjoittelujakso, jonka avulla voimia löytyi vielä kauden loppupuolellakin. Harjoitusottelut ja alkukausi sujuivat haastavissa merkeissä ja maalin tappioita tuli hieman liikaa yhden joukkueen kestettäväksi.

- Joukkuehenki ja taistelutahto puskivat läpi heikon alun jälkeen ja menestystä alkoi tulla pikku hiljaa. Loppuvuodesta alkoivat joukkueen kokoonpanot selkeytyä liigan kokoonpanojen myötä ja paras lentokeli alkoi tammikuussa. Voitimme tuolloin peräti kahdeksan ottelua yhdeksästä.

Loppukauden kiri ja kesän hyvä harjoittelu siivittivät A-nuoret lopulta finaaleihin saakka. Tämä ei ollut yllätys valmentajalle.

- Tiesin kesäharjoitusten toimivan erinomaisena pohjana joukkueen kunnolle ja tulokset osoittivat tämän todeksi. Toinen ratkaiseva tekijä oli mahtava joukkuehenki, jonka avulla mennään läpi huonommistakin hetkistä ja voitetaan pelejä.

Finaalisarjassa viimeinen puristus kaatui ehkä siihen, ettei joukkueesta löytynyt tarpeeksi ratkaisupelaajia.

- Kaiken kaikkiaan, kun kautta ja sen kehityskaarta mietitään, voivat pojat olla erittäin ylpeitä itsestään ja joukkueestaan.

Saavalainen jatkaa A-nuorten peräsimessä myös tulevalla kaudella 2009–2010.

A-nuorten joukkue, huolto ja valmennus tästä linkistä.