karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

C-juniorit hopealle, B-juniorit SM-sarjan 10.sijalle

 

TPS:n C-juniorit ylsivät kaudella 2008–2009 SM-finaalien kautta sarjassa hopeasijalle. Kirkkaimman mitalin vei Jokerit, mutta se ei jäänyt joukkuetta harmittamaan. Omaa sijoitusta osataan arvostaa värikkään kauden päätteeksi.

C-junioreiden päävalmentaja Juuso Nieminen kertaa kautta, jonka ensimmäinen tavoite oli paikan varmistaminen SM-sarjassa. Tämän tavoitteen varmistuessa lokakuussa alettiin päättäväisesti pelata ottelu kerrallaan kohti seuraavaa mahdollista etappia, playoff – paikkaa.

Pieni nihkeys SM-sarjan alussa ei lannistanut joukkuetta, vaan se eteni kohti vuodenvaihdetta, jolloin joukkue sai selvästi uuden vaihteen käyntiin.

- Pelaajilla oli hyvin monenlaista harjoittelua taustalla ja tämä näkyi pelaamisessa alkukaudesta. Mitä pidemmälle kautta päästiin, alkoivat joukkueen yhteiset harjoitukset purra ja oikea vire löytyä. Tämä näkyi positiivisina pelisuorituksina, jotka lopulta johdattivat meidät runkosarjan 5. paikkaan ja finaaleihin asti.

Playoffseissa ottelu kerrallaan

Pääsy playoffseihin oli joukkueen ykköstavoite kauden aikana, ja kun paikka pudotuspeleihin varmistui, oli siitä luontevaa jatkaa peli kerrallaan ja katsoa, mihin asti rahkeet riittävät. Ja nehän riittivät aina loppuun - SM-finaaleihin - saakka.

- Pelasimme helmikuusta asti joka viikonloppu veitsi kurkulla ja playoff –paikka tuntui jo voitolta sinänsä. SM-finaaleihin pääsy oli huikea suoritus ja siinä kohtaa ei ollut enää kuin voitettavaa. Finaalisarjan aikana joukkuetta kiusasi vuoroin flunssa ja vatsatauti ja otteluissa pelasi jopa kolme ensikertalaista.

Onnistumisia paitsi joukkueena myös henkilökohtaisella tasolla

Nieminen antaa kiitosta siitä, että joukkue pelasi todella joukkueena, eikä menestys nojannut missään vaiheessa yksilösuoritusten varassa. Kauden aikana koettiin kuitenkin myös onnistumisia yksilötasolla, kun sekä -93 että -94 ikäluokista nousi kummastakin peräti neljä pelaajaa maajoukkueeseen.

- Pelaajien kehitys oli huimaa kauden aikana ja myös ns. nuorempi ikäluokka (-94 syntyneet) oli isossa roolissa joukkueessa.

Kiitosta saa myös kotiväki. Pelaajat ja valmentajat ovat saaneet hoitaa oman työnsä rauhassa ja vanhemmat ovat keskittyneet omaan rooliinsa. Tämä on vähentänyt paineita joukkueen tekemisissä.

Uudet tuulet B-junioreiden luotsaajana

Nieminen on käynyt vauhdilla jo seuraavan kauden suunnitteluun, jonka hän aloittaa B-junioreiden vastuuvalmentajana. Mukaansa joukkueeseen hän saa ison joukon tuttuja pelaajia tämän kauden C-ringistä.

TPS:n B-juniorit sijoittuivat menneellä kaudella SM-sarjan 10. sijalle.

C-juniorit kaudella 2008 - 2009

Valmennus: Juuso Nieminen, Toni Salonen ja Tero Åkerblom

Joukkueenjohtaja: Matti Lindstedt (varalla: Marco Lindsten)

Huoltajat: Jari Gunell ja Antti Lintula