kaudenavaus_uusi_karuselli.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

Puolustaja Timo Seppänen tutun valmennuskaksikon alaisuuteen

Nuoresta iästään huolimatta, 23, Timo Seppänen on pelannut SM-liigassa jo yli 200 runkosarjaottelua. Helsingistä kotoisin oleva puolustaja vietti viime vuoden Elitserienissä Södertäljen riveissä.

 

Vuosi Elitserienissä

SM-liigaa HPK:n, HIFK:n ja KalPan paidassa kiekkoillut Seppänen vietti ammattiuransa ensimmäisen kauden Suomen rajojen ulkopuolella viime vuonna. Suomea niin 18- kuin 20-vuotiaiden MM-kisoissa edustaneen Seppäsen mielestä Ruotsissa vietetty vuosi oli antoisa.

 

- Viime vuosi oli opettavainen - uusi kulttuuri ja maa vaativat totuttelua. Pelit olivat haastavia ja joukkueen pelityyli oli erilainen.

 

Pittsburgh Penguinsin vuonna 2006 varaama hyvin liikkuva ja kiekkokontrollin omaava Seppänen kuitenkin myöntää, että viime kausi Södertäljessä ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä joukkue tippui kauden päätteeksi Allsvenskaniin.

 

- Kausi ei ollut pelillisesti huippuvuosi itselle tai joukkueelle, Seppänen kommentoi.

 

Tuttu valmennuskaksikko puikoissa

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pronssia vuonna 2006 voittanut Seppänen saapui TPS:ään tutun valmennuskaksikon, Pekka Virta ja Mika Strömberg, alaisuuteen. Seppänen on pelannut Strömbergin kanssa HPK:n sekä KalPan puolustuksessa ja oli Virran valmennuksessa KalPassa kausilla 2007–2010.

 

Tutulla valmennustiimillä olikin suuri merkitys Seppäsen päätöksessä tulla TPS:ään.

 

- Totta kai se vaikutti asiaan. Peksi ja Ströbä tietävät mun kyvyt ja rajat sekä sen kuinka korkealle pelillinen tasoni voidaan vielä nostaa. Itse taas tiedän millaista pelifilosofiaa Peksi haluaa ja tunnen hänen valmennustyylinsä, Seppänen arvioi.

 

Turku ja TPS

Yhteen Suomen kauneimmista kesäkaupungeista Seppänen ei ole vielä ehtinyt tutustumaan kunnolla tiiviin treenaamisen vuoksi, mutta ainakin joukkue on tullut tutuksi. Hän nostaa myös esille vaihtelevien ja hyvien treenien merkityksen tulevaa kautta ajatellen.

 

- Olen ollut kaupungissa vasta viisi viikkoa (kesäkuun alussa) ja pääsin vasta hiljattain omaan asuntooni, joten paljoa ei ole vielä ehtinyt kaupunkiin tutustumaan, mutta erittäin hyvin olen viihtynyt. Joukkueessa on mukavia jätkiä ja treenit ovat olleet haastavia sekä vaihtelevia.

 

Kuvia nyrkkeilytreeneistä: