kaudenavaus_uusi_karuselli.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

Huczkowskin toipuminen aikataulussa

Viime kaudella TPS:ään saapunut puolustaja Miika Huczkowski antoi kauden alla vahvat näytöt harjoitusotteluissa. Kauden toisessa SM-liigan ottelussa syntynyt vamma vaikutti aluksi lievältä, mutta tarkempi tarkastelu paljasti karun totuuden: vamman toipumisennuste oli 6–12 kk.

Luonteeltaan vahvana joukkuepelaajana tunnetun Huczkowskin viime kausi oli loukkaantumisen takia lähes yksilöurheilua, sillä oma harjoitusohjelma ja kuntoutus pitivät hänet kiireellisenä. Nyt 28-vuotiaan JYP-kasvatin pitkä kuntoutus lähenee loppuaan.

- Toipuminen on edennyt ihan hyvin eli vielä ollaan alkuperäisessä (6–12 kk) tavoitteessa. Toipumisessa ei ole tullut takapakkeja ja kesäkuun 20. päivä on lopputarkastus, jonka jälkeen voi treenata toivottavasti tuntemusten mukaan.

TPS:n mestaruuden jälkeen Turkuun suurin odotuksin saapunut Huczkowski teki maalin heti ensimmäisessä ottelussaan Pitsiturnauksessa ja European Trophyn aikana hän ennen kaikkea osoitti vahvuutensa puolustuspäässä. Odotukset tulevalle kaudelle ovat maltilliset.

- Henkilökohtaisesti tavoitteena on saada ensin polvi siihen kuntoon, että se ei häiritse pelaamista. Joukkueelta odotan selkeää tasonparannusta viime vuodesta. Toista samanlaista kautta ei saa tulla, Huczkowski analysoi tulevaa.

Viime vuonna harjoituspelit osoittautuivat European Trophyn finaaliturnauksen ja lukuisten loukkaantumisten myötä raskaiksi. Tästä huolimatta Huczkowski näkee laadukkaissa kansainvälisissä harjoitusotteluissa positiivisia puolia.

- Oli ihan mukavaa pelata muita kuin SM-liigan joukkueita vastaan. Pelit ovat vaihtelevia ja kohdataan erityylisiä vastustajia. Viime vuonna European Trophy muodostui liian raskaaksi, mutta finaaliturnauksen siirto joulukuulle voi tietenkin tehdä tähän jo ison muutoksen, Huczkowski uskoo.