kaudenavaus_uusi_karuselli.jpgkaruselli_tps_shop.jpg

Ahlqvist ilomielin Upin oppeihin

25-vuotias Aleksis Ahlqvist siirtyi täksi kaudeksi TPS:n veräjänvartijaksi KalPasta, jossa hän pelasi Pekka Virran ja Mika Strömbergin alaisuudessa 12 SM-liigan runkosarjan ottelua. Jyväskylästä kotoisin oleva Ahlqvist oli kauden aikana myös lainalla Elitserienissä, jossa hän pelasi Timrån riveissä viisi ottelua.

TPS:n legendaarisen maalivahtivalmentaja Urpo Ylösen maine oli kiirinyt myös Ahlqvistin korviin, sillä Upin asiantuntevalla valmennuksella oli suuri painoarvo Ahlqvistin päätöksellä tulla TPS:ään.

- Kyllä sillä oli suuri merkitys, sillä TPS:ssä on hoidettu maalivahtivalmennus loistavasti. Tulin hyvillä mielin tänne kehittymään ja odotan mielenkiinnolla tulevaa kautta sekä yhteistyötä Ylösen kanssa, Ahlqvist toteaa.

Ahlqvistin lisäksi TPS:n maalivahtiosaston tällä kaudella muodostavat Marek Schwarz ja Kristian Järvinen. TPS:n maalivahtiosasto meni kokonaan uusiksi, sillä viime kauden päätteeksi Atte Engren ja Joni Ortio siirtyivät rapakon taakse näyttämään kykynsä.

TPS:n oma kasvatti Järvinen korvaa viime kauden kolmosmaalivahti Tommi Virtasen, joka halusi lisää peliaikaa ja keskittyä paremmin opintoihinsa.

Toukokuun alussa joukkueen mukaan liittynyt Ahlqvist on nyt treenannut Virran ja Strömbergin johdolla kuusi viikkoa.

Monipuoliseen treeniohjelmaan on tällä välillä kuulunut perinteisten rullaluistelun ja pallopelien lisäksi mm. painia, nyrkkeilyä, pyöräilyä ja vesijuoksua.

- Monipuolisesti ollaan treenattu ja kunto on selvästi kehittynyt. Oikeaan suuntaan ollaan menossa. Edessä on vielä yksi viikko treenejä ennen omatoimijaksoa, Ahlqvist kommentoi.

Ahlqvistin tavoitteet seuraavaksi kahdeksi kaudeksi ovat yksinkertaiset.

- Ensi kaudella on tarkoitus vakuuttaa TPS-johto, jotta saan lunastettua myös optiovuoden ja seuraavana vuotena tavoitteena on olla joukkueen ykkösvahti.

Paluu arkeen tarkkaan suunnitellulta kesän omatoimiselta treenijaksolta tapahtuu 25. heinäkuuta, jolloin myös ulkomaalaisvahvistukset ovat mukana joukkueen kokoonpanossa. Ensimmäiset harjoitusottelut TPS pelaa Pitsiturnauksessa 5. elokuuta.

Tulevan kauden ensimmäinen kotiottelu HK Areenalla nähdään sunnuntaina 14. elokuuta, kun vastaan asettuu Slavia Praha.