071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
25.11.2017

Viikon päätteeksi lauantaipainit SaiPan kanssa

Kuluvalla viikolla TPS on komistanut pistepussiaan molempien tamperelaisten kustannuksella. Suvereeni esitys Tapparan vieraana antaa Tepsille hyvät rakennusaineet viikon viimeiseen haasteeseen, kun sitkeä SaiPa saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Gatorade Centeriin.

Kalenteri ei ole ehtinyt vielä edes joulukuun puolelle, mutta Tampereen perjantai-illassa nähtiin jo kevään värejä. Tepsin ja Tapparan kauden toinen kohtaaminen oli kahden huippujoukkueen todellinen taistelu. Illan sankariksi nousi Tepsin takalinjojen liideri Henrik Tallinder, jonka lämärimaali vajaat viisi minuuttia ennen loppua käänsi pelin. Tallinder suorastaan säkenöi taiston tauottua.

— Tällaisissa peleissä minä olen parhaimmillani! Rakastan kunnon vääntöjä ja tällaisia pelejä varten pelaan lätkää. Totta kai on hauskaa, kun jyräämme vastustajat selvin lukemin, mutta tiukat ja tasaiset pelit ovat parhaita ja etenkin silloin, kun pelissä on paljon taklauksia ja sen tuoksinassa alkaa olla hyvää jutustelua joukkueiden välillä. 

TPS:n tilanne tällä kaudella on ollut loukkaantumisista huolimatta erittäin upea sen suhteen, että ratkaisijoita on löytynyt ykköstähtien takaakin. Tiukoissa ja tasaisissa väännöissä katseet kohdistuvat syystäkin juuri johtaviin pelaajiin. Tallinder ei ole tällä kaudella maaleilla vielä suuremmin mässäillyt, mutta nyt taskusta löytyi juuri oikealla hetkellä todellinen täsmäohjus, joka painui Tapparan maaliin.

— Se oli sellainen flow-hetki. Ei siinä oikein edes tunne kiekkoa lavassa, kun siihen osuu. Sen vain tietää ja tuntee, kun tuollainen paikka tulee, että “vau, nyt lähtee!”

Tallinder kuuluu Tepsin johtajiin myös kopissa, joten oli luontaista kysyä häneltä mielipidettä joukkueen tuoreimmista vahvistuksisa, eli Hannu Kurusta ja Mark Fraserista.

— Nostan hattua Kurulle. Hän sai mahdollisuuden ottaa paikkansa joukkueesta, pelasi hyvin ja käytti sen.

— Fraserin peli näyttää varsin hyvältä, kun ottaa huomioon, ettei hän ole pelannut pitkään aikaan. Olen varma, että hän vain parantaa peli peliltä ja on sen myötä myös aina vain kovempi ja vaikeampi pala vastustajille meidän päässämme.

TPS:n urheilujohto puhui Fraserin hankinnan yhtyedessä siitä, että joukkueen puolustuskalustoon oli jo pidemmän aikaa etsitty jämäkkyyttä ja kamppailuvoimaa, eikä Tallinder näe asiaa toisin.

— Olen samaa mieltä. Varsinkin playoffeissa, kun peli kovenee, tarvitsemme Markin kaltaisia fyysisiä pelaajia takalinjoillemme. Sen lisäksi Mark on loistava laukaustenblokkaaja ja alivoimapelaaja.

SaiPa – syyskauden yllättäjä

Tämän viikon puitteissa Tepsillä on edessään vielä yksi testi, kun kauden kiistatta positiivisin yllättäjä SaiPa saapuu Turkuun. SaiPan kauden alku oli vielä melko murheellinen ja ehti jo näyttää siltä, että joukkue ottaa paikkansa sieltä, minne moni sitä povasi, eli sarjan kellarikerroksesta. Tulokasvalmentaja Tero Lehterä on joukkueineen kuitenkin näyttänyt, että SaiPa on erittäin relevantti liigajoukkue, joka tekee illasta toiseen vastustajan elämän hankalaksi.

SaiPan elinehto on onnistunut puolustus- ja maalivahtipeli. TPS sai molemmista näytteen kauden alussa, kun kauden ensikohtaaminen joukkueiden välillä miteltiin Lappeenrannassa. SaiPa vei tiukan taistelunsa turvin voiton vasta rankkareilla maalein 1-0.

— Siitä on jo hetki aikaa, kun olemme SaiPaa vastaan pelanneet, mutta tuskinpa se puoli heidän pelissään on mihinkään muuttunut. Heillä on myös peli alla, joten molemmat ovat ehkä hiukan väsyneitä. Odotan tasaista peliä, mutta jos vain löydämme energiamme, niin meillä ei pitäisi mitään hätää olla.  

SaiPa on sittemmin saanut tasaisuutta otteisiinsa, eikä SaiPa ole hävinnyt yli kolmen maalin erolla kertakaan syyskuun lopun jälkeen. Toisaalta pelit ovat olleet melko tasaisia kauttaaltaan, sillä SaiPa loka-marraskuun aikana vain yksi SaiPan peleistä on päättynyt yli kolmen maalin erolla ja sinä aikana pelatusta kuudestatoista pelistä peräti kymmenen on päättynyt maalin erolla. SaiPa on samalla ajanjaksolla hävinnyt vain viidesti, joten TPS:llä tulee olemaan edessä hikinen iltapuhde. Kuten Tallinder sanoi, fyysisesti molemmat ovat samalla viivalla, mutta molemmilla on alla iso vierasvoitto. Henkinen valmius siis korostuu entisestään.

— Tämä oli hyvä voitto, mutta täytyy pysyä nöyränä, sillä tässä sarjassa kuka vain voittaa kenet vain. Keskittymisen on oltava sataprosenttista.