151

karuselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
16.9.2017

Vierasvoiton metsästys jatkuu Kuopiossa 

Tepsin pitkä vierasreissu alkoi Lappeenrannassa niukimmalla mahdollisella tappiolla, kun SaiPa voitti ottelun rankkareilla maalein 10. Lauantaina Tepsin bussi pysähtyy Kuopiossa Niiralan montun pihaan.

Perjantaina pisteistä käytiin Kisapuiston kaukalossa erittäin kipakka kamppailu pisimmän mahdollisen kaavan kautta. Vaikka Tepsin pisteputki pysyi voimassa, jäi pelistä tavaraa hampaankoloon.

 Emme voi olla peliin hirveän tyytyväisiä. Ajoittain peli kulki ihan ok, mutta pääasiassa pelaamisemme oli liian epäselvää. Aina tietysti olemme siitä tyytyväisiä, että olemme vaikeasti voitettava joukkue. Emme pelanneet kovinkaan erikoisesti, mutta saimme vietyä pelin jatkoajalle, jolloin kaikki on auki, mutta pelissä itsessään on paljon parantamista, pohti kapteeni Tomi Kallio.

TPS:n molemmat liigakauden vieraspelit ovat päätyneet jatkoille 00-tilanteessa, mikä on melkoinen harvinaisuus. Tulokset ovat sukua keskenään, mutta pelit itsessään eivät juuri toisiaan muistuttaneet.

 Raumalla Kaapo Kähkönen pelasi erittäin hyvin, samoin kuin Frans Tuohimaa nyt täällä. Tässä pelissä molemmat maalivahdit pelasivat hienosti, niin Tuohimaa kuin myös Rasmus Tirronen meidän maalilla. Muita yhtäläisyyksiä pelien välillä ei juuri ole.

Illan vastustaja KalPa on kolmesta ottelusta saalistanut kaksi täyttä pistepottia sekä yhden niukan tappion. Perjantaina KalPa kaatoi kotiavauksessaan HIFK:n maalein 21. Silmiinpistävää KalPan peleissä on ollut niiden vähämaalisuus. KalPa on tehnyt kolmeen peliin vain viisi maalia, mutta vain kahdesti on verkko soinut heidän omassa päässään.

Sensaatiomaisesti hopealle viime kaudella kivunnut KalPa on muuttunut viime kaudesta roimasti. Vaihtuvuutta on niin pelaajistossa kuin penkin takana, joten tavallaan Tepsi saa vastaansa uuden äärellä olevan nuoren, nälkäisen ja vauhdikkaan KalPan.

Tätä ilmentää oivasti muun muassa se, että KalPan riveistä löytyy peräti kolme pelaajaa, jotka varattiin viime kesänä toisella kierroksella NHL:ään, eli Joni Ikonen, Eetu Luostarinen sekä Grenoblesta Suomeen kehittymään tullut ranskalainen Alexandre Texier, joka teki perjantaina liigauransa avausmaalin.

Kaiken uuden ja ihmeellisen keskellä KalPassa on kuitenkin myös paljon tuttuja elementtejä, joita nähtiin jo viime kaudella. KalPan uusi päävalmentaja Sami Kapanen on toki lähtenyt jatkojalostamaan valmiita pohjia, mutta vahvuudet eivät ole muuttuneet. KalPa on edelleen erinomaisesti liikkuva ja rohkea joukkue, joka ei hevillä kiekosta luovu. Tämä tiedostetaan myös TPS-leirissä. 

 KalPa jatkaa sitä heidän omaa linjaansa ja Kapanen tuo peliin hiukan lisää vauhtia ja suoraviivaisuutta. Kyllä meidän täytyy pystyä Kuopiossa paljon parempaan peliin kuin mitä täällä esitimme.

TPS-kipparilla oli heti myös mielessään selvä kuva siitä, millä osa-alueilla pelin pitää parantua, jotta voiton sävel palaisi urkuun Kuopiossa.

 Huolellisuuden pitää olla korkeampaa luokkaa. Meille tuli liian paljon turhista neppailuista johtuneita kiekonmenetyksiä, kun yritimme väkisin luoda maalipaikkoja. Kaksinkamppailuissa olemme yleensä vahva joukkue, mutta lauantaina siihen pitää saada taas lisää voimaa ja tahtoa mukaan, koska muuten KalPa pääsee hallitsemaan kiekkoa. Kaiken kaikkiaan pelin pitää olla nöyrempää ja varmempaa.

KalPa–TPS lauantaina 16.9. klo 17.00