021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
22.6.2017

Vem är Erik Nystörm?

Erik Nyström on 23-vuotias laitahyökkääjä Tukholmasta. Nopea kiekollinen pelaaja on tehnyt vaikuttavia tehoja viimeisimpien kausien aikana Allsvenskanissa.

Kaudella 2016-2017 Nyström kärsi harmillisesta loukkaantumisesta, mutta sai kuitenkin vyölleen 36 ottelua. Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla IK Panternin riveissä syntyi tehot 5+17=22. Kaudella 2015-2016 samassa joukkueessa tehoja kertyi 18+19=37. Tehot syntyivät 48 ottelun aikana, kuin myös vaikuttava +23-lukema plus-miinus-tilastossa.  

– Olin viime kaudella loukkaantuneena jonkin aikaa, mutta nuo muutamat pelit tuntuivat erittäin hyviltä. Sitä edeltänyt kausi oli ehdottomasti urani tähän asti parhain. 

Miten vikkeläjalkainen maalintekijä päätyi Turkuun ja Turun Palloseuraan?

– Agenttini otti minuun yhteyttä ja sanoi, että TPS oli kiinnostunut tuomaan minut Turkuun. Aluksi se kuulosti mielenkiintoiselta, mutten ollut aivan varma, kuinka tosissaan he olivat. Sitten TPS otti yhteyttä ja minulle tuli todella hyvä tunne siitä. Erik Thorellilla ja minulla on sama agentti, ja kun Thorell pelasi aikaisemmin TPS:ssä, hän on luonnollisesti kertonut agentillemme, minkälaista siellä oli ja kuinka hän todella piti siitä. Se oli ehdottomasti myös yksi syy, miksi tulin Turkuun.

Kova työnteko kantaa hedelmää

Nyströmin tie Turkuun on käynyt usean mantereen kautta. Nacka HK:n kasvatti siirtyi Modo Hockeyn riveihin B-juniori-ikäisenä kaudella 2009-2010. Modon punavalkeissa väreissä Nyström pelasi kauteen 2012-2013 asti. Tuona aikana hän teki myös SHL-debyyttinsä ja pelasi yhteensä 19 ottelua Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla. 

Kesällä 2012 vikkelä laitahyökkääjä varattiin kuudennella kierroksella NHL:ään. Varauksen takana oli toinen punavalkoinen joukkue, Montréal Canadiens. 

– Olin Pohjois-Amerikassa suhteellisen lyhyen ajan. Pelasin parikymmentä peliä Canadiensin farmijoukkueessa kaudella 2013-2014. Noin 17 pelin jälkeen sain sopimustarjouksen Montréal Canadiensilta, mutten ollut samaa mieltä kaikista ehdoista, joten en hyväksynyt sitä. Sen sijaan lopetin kauden KHL:ssä Medvescak Zagrebin riveissä. 

– Varaustani seuranneella rookie-leirillä sain pelata Canadiensin joukkueen kanssa harjoitusottelun Buffalo Sabresia vastaan. Tein maaliin siinä pelissä, joka oli kyllä aika hauskaa. Ehdottomasti yksi parhaiten mieleenjääneitä hetkiä tähän astiselta uraltani.

Lähes jokainen jääkiekkoilija kertoo unelmoivansa (tai ainakin unelmoineensa) urasta rapakon takana taalajäillä. Erik Nyström ei ole poikkeus. Hän on päässyt hieman haistelemaan tunnelmaa AHL:ssä, mutta se ei intoa ainakaan ole rapistanut. NHL-haave näkyy myös tavoitteissa, joita hän on asettanut itselleen tulevaan kauteen. 

– Henkilökohtainen tavoitteeni on päästä eteenpäin urallani. Kuten todettua, yksi suurimmista haaveistani on Pohjois-Amerikassa pelaaminen, mutta sinne on vielä pitkä matka. Jos jonain vuonna yllän sinne, ei se kuitenkaan ole mikään valtava asia. Minun täytyy vain tehdä kovasti töitä ja näyttää kaikille, mitä voin tehdä. Odotan sitä innolla.

Ruotsalainen trio ja mukavia ihmisiä

Kun TPS:n pelaajalistaa katsoo, kiinnittyy huomio kolmen sinikeltaisen lipun vieressä olevaan nimeen: de svenska pojkarna. 

– Tuntuu todella hyvältä, että joukkueessa on myös muita ruotsalaisia. Erityisesti Henrik (Tallinder) on ollut todella mukava, sillä hän on hieman vanhempi ja ollut jo tovin joukkueessa. Tarkoitan, että luonnollisesti niin minulle, mutta myös muutaman vuoden itseäni nuoremmalle Lucakselle (Ekeståhl-Jonsson) on ollut todella upeaa, että hän on näyttänyt meille paikkoja ja miten täällä toimitaan. Olemme yhdessä myös saaneet hyviä nauruja aikaiseksi. 

Hyökkääjän tiedot Suomesta eivät ole kummoiset, mutta suurimmalta kulttuurishokilta on ainakin tähän asti vältytty.  

– En oikeastaan, rehellisesti sanottuna, tiedä kovinkaan paljoa suomalaisesta Liigasta tai joukkueista. Ensi kauden joukkueen pelaajat vaikuttavat tosin todella mukavilta. Itseasiassa se oli yksi asioista, joista kerroin perheelleni, kun he kysyivät, miten asiat sujuvat täällä. Minusta tuntuu, että kaikki suomalaiset, joita olen tavannut, ovat olleet erittäin mukavia ja toivottaneet minut tervetulleeksi. En tiedä, onko se yleistä suomalaisille, mutta olen todella iloinen saamastani vastaanotosta. 

Kesäkuun alkuviikot Nyströmillä sujui kotimaisemissa Tukholmassa. Hän on tehnyt treenejä yhdessä personal trainerinsa kanssa. Hyökkääjä käväisi Turussa viime viikolla.

– Treenasin joukkueen kanssa jäällä ja jään ulkopuolella. Lisäksi meillä oli eräänlainen joukkueen rakentamisjuttu. Oli hyvä saada joukkue kokoon vielä tässä kohtaa. 

Loppuun vielä muutama sana TPS-kannattajille:

– Toivon, että saamme kannattajien tuen. Olen nähnyt joitain videoita YouTubesta ja kauden avaustilaisuudessa oli paljon ihmisiä paikalla. Turussa on ilmiselvästi paljon jääkiekko-kannattajia, joten kaudesta tulee varmasti upeaa!