151

karuselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
12.1.2018

Vastakkain sarjan tehokkain ja viikon puhutuin ylivoima

TPS:n uusi vuosi jatkuu lauantaina, kun Gatorade Centerin jäällä vastaan asettuu vieraita Lappeenrannasta. Mustavalkoiset hakevat kauden kolmannessa kohtaamisessa ensimmäistä päänahkaa SaiPasta.

Vuosi 2018 on lähtenyt Tepsin toimesta vähän yskähdellen käyntiin. Neljästä ottelusta kasassa on yksi voitto ja viimeisin tappio tuli torstaina kotona KooKoota vastaan 1–2. Illan ainoasta mustavalkoisesta osumasta vastasi Oskari Siiki.

– Mielestäni se ei ollut meiltä mitenkään huono peli. Olimme kyllä pelin päällä ja saimme paikkoja, mutta ehkä ihan pieni napsu jäi puuttumaan voitosta, Patrik Virta analysoi ottelua.

– Emme ole pelanneet tammikuussa huonoja pelejä joulukuun otteluihin verrattuna. Ehkä tietyissä paikoissa pieni fokusointi on herpaantunut, ja vastustaja on tehnyt maalin. Ei se ole isoista tekijöistä kiinni. Joka ilta pitää vain olla valmiina.

Kolmatta kauttaan mustavalkoisessa nutussa pelaava Virta on tällä hetkellä TPS:n kolmanneksi tehokkain pistehaukka tehoilla 8+19=27. Pistemäärä on sama kuin viime kauden päätteeksi, joten suunta on läpimurtokauden jälkeen oikea.

­– Kausi on tähän mennessä ollut hyvä, vaikka marraskuussa oli pieni huono hetki. En osaa sanoa yhtä syytä siihen, ehkä pimeät illat vaikuttivat. Muuten on ollut hyvää peliä, Virta kertoo.

– Vahvuuksiani ovat varmuus ja se, että illasta toiseen pystyy olemaan hyvä pelaaja. Maalipaikoissa pitää olla ahneempi, sitä voisi parantaa.

Nuori sentteri on pelannut vuoden vaihteen molemmin puolin useamman ottelun oikeassa laidassa. Virran mukaan molemmilla paikoilla on hyvä pelata ja pelipaikan vaihtaminen vaatii vain pientä valmistautumista, sillä pelilliset asiat tulevat selkärangasta.

– Keskellä tykkään siitä, että siinä saa paljon kiekkoja ja voi osallistua peliin jatkuvasti. Laiturina plussaa on se, että pääsee hyvään vauhtiin kiekon kanssa ja pääse laidasta haastamaan sisään, hän kertoo eri pelipaikkojen parhaista puolista.

Virta on pelannut paljon yhdessä tämän kauden uusien tulokkaiden kanssa, ja kakkosketju Palmu-Filppula-Virta on toistunut viimeisessä yhdeksässä ottelussa kahdeksan kertaa.

Ilari Filppula on aika taikuripelaaja. Hän pystyy pienessä tilassa tekemään hyviä paikkoja kavereille ja pysyy hyvin kiekossa. Hän on tosi ovela. Petrus Palmu on taas tosi nopea, taitava ja hänellä on hyvä veto. Heidän kanssa on mukava pelata, ei voi valittaa, Virta kertoo joukkuekavereistaan.

Mustakeltainen vastustaja Lappeenrannasta

Viime kaudella pakan pohjimmaiseksi jääneellä SaiPalla on tällä hetkellä koossa 3 pistettä enemmän kuin edelliskauden runkosarjan päätteeksi. Lappeenrantalaiset ovat keränneet 41 ottelussa 63 pistettä ja joukkue majailee sarjataulukon sijalla 8.

– SaiPa on aika freesi joukkue. He pelaavat hyvää, monipuolista lätkää ja ovat hyviä sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Se on heidän juttunsa, Virta pohtii SaiPan kauden avaimia.

TPS ja SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja mustakeltaiset ovat vetäneet molemmilla kerroilla pidemmän korren. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Lappeenrannassa 0–1 voittolaukauskisan jälkeen, ja jälkimmäinen Turussa 1–6.

SaiPa otti torstaina Pelicanseista 4–2 voiton ja löi kaikki osumat ylivoimalla. Edellisestä kolmen pisteen voitosta oli ehtinyt kulua jo kuukausi. Vastakkain asettuvat lauantaina siis viikon puhutuin ja sarjan tehokkain ylivoima.

– Kyllä me voitetaan lauantaina, lähdetään siitä. Matsista tulee varmasti kova ja pitää olla tarkkana, sillä SaiPa on hyvä joukkue. Kun pelaamme omaa peliä ja hyvää lätkää, niin kyllä voitto sitä kautta tulee, Virta toteaa.

TPS–SaiPa Gatorade Centerissä 13.1.2018 kello 17.00. Osta liput täältä! 

virta2_pieni.jpg