081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
3.10.2017

Turun Palloseura saa riveihinsä odotetun juniorilupauksen

Vuoden 2016 Nuorten Leijonien maailmanmestarijoukkueen ratkaisupelaajana toiminut puolustaja Olli Juolevi saapuu Turun Palloseuraan.

– Aika harva suomalainen pelaaja varataan viidentenä NHL:ään. Juolevi on nuori hyvä puolustaja, mutta hänellä on paljon töitä edessä. Joka tapauksessa hän on erittäin lahjakas kaveri, analysoi TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki Juolevin ominaisuuksia.

Vancouver Canucks varasi Juolevin kesän 2016 NHL-varaustilaisuudessa viidentenä. 19-vuotias puolustaja on kaksi viime kautta pelannut OHL-seura London Knightsissa. Juolevi teki viime kaudella juniorisarjassa runkosarjan 58 ottelussa tehot 10+32=42.

Antero Niittymäki kertoo, että Juolevi saapunee Suomeen keskiviikon aikana.

– Ensimmäinen peli on vuorossa heti, kun se on nuorelle pelaajalle järkevää, Niittymäki sanoo. 

TPS:n taso huomattu ammattilaissarjassa

TPS on Vancouverille tuttu seura, sillä TPS-valmentaja Sami Salo pelasi NHL-seurassa lähes kymmenen kautta. Hän piipahti kesällä Canucksin harjoitusleirillä vierailevana valmentajana.

– Hieno homma, että Juolevi tulee meille. Hänestä oli moni seura kiinnostunut. Tämä kertoo meidän nykyisestä tekemisestä paljon, Antero Niittymäki jatkaa.

Vancouverissa voi jatkossa olla toinenkin Turun Palloseurasta vauhtia hakeva pelaaja: hyökkääjä Petrus Palmu varattiin tämän vuoden NHL-draftissa kuudennella kierroksella (181.) Vancouveriin.

 Juolevi.jpg