061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
20.11.2017

Tupsukorvien kimppuun vain yksi tavoite mielessä – voitto

TPS:n Liiga-urakka jatkuu tiistaina kotiluolassa, kun Tampereen tupsukorvat tulevat haastamaan kotijoukkueen marraskuisessa illassa.

TPS:n viime viikko on ollut hieman kaksijakoinen: tiistaina hieno 50-kotivoitto Ässistä, perjantaina tiukka tappio jatkoajalla Hämeenlinnassa ja lauantaina 21-tappio Lukkoa vastaan Raumalla. Nyt uuteen viikkoon joukkue lähtee hakemaan tulosta.

– Meillä oli tiukka peli lauantaina ja kun hävisimme sen, niin jäi kyllä vähän hampaankoloon. Kyllä me lähdemme tulosta ja voittoa hakemaan. On taas kiva päästä pelaamaan, lauantaina reilu kymmenen minuuttia peliaikaa kellottanut Petrus Palmu niputtaa yhteen.

Ilves ja TPS ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella. Silloin miehet mustavalkoisissa tekivät onnistuneen ryöstöretken Hakametsään. Lopputuloksena oli 36 Palloseuralle ja pisteet kotiin. Tuosta kamppailusta on jo aikaa kuukauden päivät ja moni asia on muuttunut siinä ajassa.

– Kova, intensiivinen peli on tulossa. Mutta on turha liikaa lähteä miettimään, mitä vastustaja tekee. Tottakai käymme vähän sitä läpi, mutta ihan yksinkertaisia juttuja, joensuulainen hyökkääjä summaa.

Tiistai-iltaiseen kamppailuun TPS lähtee Liigan sarjataulukon sijalta kolme, kun taas Ilves pitää paikkaa toiseksi viimeisenä. Viimeisestä viidestä pelistä tupsukorvat eivät ole onnistuneet saamaan lainkaan pisteitä. TPS:n saldona samalta ajanjaksolta on yksi voitto, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Tämän ei anneta vaikuttaa TPS-leirissä.

– Ihan hyvin olemma kuitenkin pelanneet joukkueena. Tarvitaan vaan pikkunapsu lisää maalintekoon ja pieniin asioihin, niin uskon, että sieltä se tuloskin tulee. Tavallaan ollut ihan positiivinen se ilme, miten olemme pelanneet ja miten olemme saaneet pisteitä alkukaudesta. Ainahan on pelissä parannettavaa joukkueen sisällä kuin myös koko joukkueella. Kuitenkin tavoitteet ovat loppukaudessa eli playoffseissa. Pelin pitää kehittyä koko ajan ja yksilöiden mennä eteenpäin. Meillä on vielä töitä edessä, mutta ihan tyytyväinen olen tähän, Palmu analysoi joukkueen otteita alkukaudesta.

Erikoistilannepelaamisella viimeinen silaus

Erikoistilanteet ovat olleet TPS:n vahvuus tällä kaudella. Yhdessä kohdassa oli hallussa paras alivoimaprosentti ja nyt joukkue pelaa Liigan toiseksi parasta ylivoimaa. TPS:n ylivoimaprosentti on 23.7%, kun vastustajajoukkue Ilveksen ylivoiman onnistumisprosentti on 15.38.

Myös alivoiman saralla TPS vetää pidemmän korren tilastojen valossa: Ilveksellä on tällä hetkellä Liigan huonoin alivoima 71.95%, kun taas TPS on sijalla 5 alivoimaprosentin ollessa 88.

– Minun mielestäni meillä on mennyt ihan hyvin tällä kaudella, mutta kyllä meidän pitää silti pystyä ylivoimalla suorittaa paremmin sekä syöttää huolellisemmin. Täytyy olla tylympi. Kun on paikka, niin täytyy ampua ja laittaa kiekkoa verkkoon. Kokonaispaketti on ihan hyvin kasassa, mutta voittamisen ero piilee juuri erikoistilanteissa.

20-vuotias Palmu pelaa nyt ensimmäistä Liiga-kauttaan. Palmu ei omien sanojensa mukaan ole kohdannut pelaamisessaan yllätyksiä.

– Olen tyytyväinen siihen ilmeeseen, miten olen pelannut alkukauden. Parantaa pitää koko ajan. Itseluottamusta vaan lisää ja sitä kautta onnistumisia. Pitää pelata kärsivällisesi ja pyrkiä pelaamaan joukkueelle sekä tehdä asiat niin hyvin kuin pystyy. Se on se oma peli, jonka kautta autan joukkuetta.