021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
9.1.2018

26695916_10156199405377867_114811089_o.jpg

TPS:n kapteeni Tomi Kallio on innoissaan ehdokkuudestaan Vuoden turkulaiseksi

Turun Palloseuran jääkiekkojoukkueen kapteeni Tomi Kallio ei montaa sekuntia miettinyt, kun häneltä kysyttiin kiinnostusta asettua ehdokkaaksi Vuoden turkulainen -äänestykseen.

– Edustan ilolla Turkua. Kaupungilla on aina ollut erityinen merkitys minulle. Ehdokkuus on hieno ja erityinen kunnianosoitus. 

Kallio kertoo, että hän on aina yrittänyt jäällä näyttää esimerkkiä ja olla oikealla tavalla vahva ja itsevarma. Erityisesti lasten innostaminen on ollut tärkeää. Kallio ymmärtää olevansa roolimalli ja hän on siitä innoissaan.

– Olen halunnut myös kaukalon ulkopuolella näyttää, että kaikkia pitää aina kohdella hyvin. Koitan  löytää aikaa kaikille ja parantaa vaikka jonkun päivää ihan vain vaihtamalla pari sanaa tai napauttamalla mailalla polvisuojiin ohi mennessä. Usein puhutaan tietysti kiekosta, mutta miksi ei muustakin. 

Ikä tuonut vain lisää tehoja

Vaikka Tomi Kallion mittarissa on jo 40 vuotta, on hän edelleen oman joukkueensa ykkösmaalitykki. Hän on myös koko Liigan pistetaulun kakkonen. Tehoja hänellä on tässä vaiheessa kautta jo 12+28=40. 

Kallio on tullut turkulaisille tunnetuksi erityisesti TPS:n liigajoukkueen kapteenina, mutta hän on pelannut myös Ruotsissa ja NHL:ssä sekä voittanut uransa aikana kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. 

Kallio pitää turkulaisesta luonteesta

Tomi Kallion mielestä turkulaiset ovat vastoin yleistä ennakkoluuloa helposti lähestyttäviä ihmisiä. Ainakin hänet on otettu kaupungissa aina hyvin lämpimästi vastaan. 

Turkulaisuus on iso osa hänen identiteettiään ja tunne on vain vahvistunut sitä enemmän, mitä enemmän aikaa hän on viettänyt muualla. 

Turku kiinnosti myös ulkomailla

Ulkomailla asuessaankin Kallio pyrki seuraamaan kotikaupunkinsa tapahtumia. 

– Turku on koti. Se on paikka, mihin on aina mukava palata. Vaikka olin ulkomailla pitkään, aina oli hyvä tulla takaisin, Kallio kertoo Turun merkityksestä.

Vuoden turkulainen tuo kaupunkia tunnetuksi

Vuoden turkulainen –äänestys järjestetään joka vuosi. Voittajaksi valitaan henkilö, joka on eniten auttanut rakentamaan Turun positiivista imagoa. Kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1985. 

Voittajina on ollut henkilöitä (laidasta laitaan) eri elämänaloilta; mm. jääkiekkoilija Saku Koivu, vapaaottelija Makwan Amirkhani, Kiss My Turku -hyväntekeväisyyshevonen, Juhani “Tami” Tamminen ja Jehtro Rostedt. 

Kalliolla kovat kilpailijat tänä vuonna

Tänä vuonna ehdolla on Kallion lisäksi esimerkiksi Turun kaupunginjohtajana vuosina 2010–2017 toiminut Aleksi Randell sekä Turun ruoka- ja juomakulttuurin lähettiläs ja vuoden positiivisin turkulainen Tanja Raunio. 

Myös urheilualan tekijät olivat hyvin edustettuina. Kallion lisäksi äänestää voi jalkapallo-Tepsissäkin vaikuttanutta Lukas Hradeckýa. Hänet valittiin juuri Bundesliigan parhaaksi maalivahdiksi. Hradecký on myös Urheilusanomien valinta vuoden 2017 Suomen parhaaksi urheilijaksi sekä vuoden 2017 turkulaisurheilija.  

TPS:n omaa kapteenia voit äänestää Vuoden turkulaiseksi täällä.