061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
5.9.2017

TPS:n kallion viimeinen kausi

TPS starttaa Liiga-kauden perjantaina 8.9. Raumalla. Heti lauantaina 9.9. pelataan kotiavaus Gatorade Centerissä Tapparaa vastaan. Tomi Kallio aloittaa mahdollisesti uransa viimeisen kauden rauhallisin mielin.

– Uudet valmentajat ovat tuoneet tuoreita juttuja ja uutta inspiraatiota kaikille. Monet asiat ovat pysyneet samana, mutta henkilöiden vaihtuminen tuo aina muutosta. Pelaajat ovat pysyneet suurin piirtein samana, mikä helpottaa työtä, Kallio kommentoi.

TPS:n ensimmäiset CHL-ottelut Tshekissä ja Sveitsissä päättyivät tappioon, mutta viime viikolla joukkue kuittasi kotikaukalossa revansseista kirkkaat voitot.

– CHL-matsit olivat hyviä, sillä vastassa oli huippujoukkueita. Meidän suuntamme oli onneksi nousujohteinen. Emme pelanneet vieraspelejä vahvasti, minkä jälkeen fiksasimme peliä. Viime viikon molemmat himapelit olivat jo todella hyvää ja ennen kaikkea voittavaa kiekkoa. On mukavampi lähteä Liigaan niiden pelien jälkeen.

Tomi ”Pyydys” Kallio on pelannut alkukauden ajan Jasper Lindstenin ja Ilari Filppulan laiturina. Miltä ketjukemia on tuntunut? 

– Kyllä siitä nauttii, kun saa pelata hyvien pelimiesten kanssa. Aloitimme Jasun (Lindsten) kanssa hyvän yhteistyön jo viime kaudella ja Ilari on viimeisen päälle taitosentteri. Opimme joka päivä tuntemaan toisemme paremmin.

TPS pelaa Liigan avausottelunsa Raumalla. Ovatko kapteenin ajatukset jo perjantai-illassa?

– Yritän vielä pitää valot pois päältä. Mitä pidempään pystyy olemaan ajattelematta kauden alkua, sen paremmin se tulee menemään. Nyt ollaan vielä rauhassa ja vasta perjantaina laitetaan enemmän kierroksia koneeseen, Kallio hymyilee.

Tomi Kallio, Eric Perrin ja Henrik Tallinder ovat kokenut kolmikko. Päätös jatkosta syntyi yhdessä. Kallio on väläytellyt, että kyseessä on hänen viimeinen ammattilaiskautensa.

– On suuri kunnia saada pukea mustavalkoinen pelipaita päälleni.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen on painottanut joukkueen pelaamisessa adjektiiveja ”aloitteellinen” ja ”rohkea”.

– Käytännössä rohkeus ja aloitteellisuus saisivat näkyä niin, että kun tullaan hallille, ollaan energisiä, tervehditään ja uskalletaan heittäytyä tekemiseen. Ei pidä pelätä virheitä. Se on ykkösjuttu, että uskallamme määrätä pelin tempon ja rytmin. Me emme mene katsomaan, mitä vastustaja tekee, vaan me määräämme kaukalossa, Kaskinen painottaa.

Kausi avataan Lukkoa ja Tapparaa vastaan. Ovatko haastavat vastustajat hyvä mittari joukkueelle heti kärkeen?

– Me olemme niin valmiita, kuin täytyy olla.

Kallion kanssa samassa ketjussa pelaavan Filppulan mielestä joukkue vaikuttaa hyvältä sekoitukselta kokemusta ja tulevaisuuden tähtiä. 

– Meillä on aseet mennä todella pitkälle. Koossa on hyvä mix kaikkea: nuoria ja lupaavia pelaajia sekä vanhempia konkareita. Lisäksi valmennuskin on kunnossa.                                                                                                

Viime kaudella läpimurtonsa tehnyt 23-vuotias Lindsten aikoo jatkaa siitä, mihin keväällä jäi.

– Kallion ja Filppulan rinnalla on helppo pelata. Pojat näkevät hyvin kenttää. Helppoja syöttöjä vain lapaan, niin kyllä he tekevät loput, "Jasu" nauraa.