071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
10.12.2017

TPS ryösti täyden pistepotin Porista lukemin 2–7

Kanadalaisesta OHL-sarjasta Turun Palloseuraan saapunut Petrus Palmu pelaa vahvaa kautta. Porin lauantai-illassa 20-vuotias hyökkääjä oli hetkittäin kaikkialla. Palmu iski Ässiä vastaan tehot 2+1.

– TPS ei ollut ainoa mahdollisuus, mutta koin tämän joukkueen parhaaksi vaihtoehdoksi, Palmu kommentoi TS Kiekon raportissa.

Palmu oli mukana TPS:n jokaisessa osumassa, lisäksi hänen ottamansa kaksiminuuttinen oli ensimmäinen, jonka vierasjoukkue kesti ilman takaiskua.

– Saimme onnistumisia kovan työnteon kautta. Ässillä oli pahoja vaikeuksia murtautua meidän puolustuksemme läpi, totesi Palmu.

Palmu muodosti Ilari Filppulan ja nuorten MM-leiritykseen suuntaavan Markus Nurmen kanssa kakkosketjun, joka loi vaarallisia tilanteita Ässien päädyssä niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin.

Ketju oli osa turkulaisten ryhtiliikettä, sillä toisessa erässä nähtiin jälleen vahvaan kiekonhallintaan pelinsä perustava joukkue. Kun TPS sai otteen takaisin käsiinsä, se purjehti vastustamattomaan 7-2 (2-2, 2-0, 3-0)-voittoon.

Sarjakolmonen ei tuntenut armoa sen paremmin viimeistelyssään kuin omaa maaliansa puolustaessaankaan. Palmu iski illan toisen maalinsa ylivoimalla heikon miesvartioinnin seurauksena, ja vain hetkeä myöhemmin Patrik Virta niittasi kiekon maaliin Ässien Teemu Vuorisalon kiekonmenetyksen jälkeen.

Ässät sai oman mahdollisuutensa kiriin, mutta TPS kuittasi pyristelyt vastaiskuistaan. Ässien Mikko Salmion laukaus viuhui ohi, ja sen seurauksena toisessa päädyssä kapteeni Tomi Kalliopääsi sinetöimään voiton lopullisesti.

Loppu oli pelkkää lukemien kaunistelua. Turkulaisten kahden vieraspelin viikonloppu tuotti maksimaaliset sarjapisteet, ja joukkueen peli on nykyvireessään sekä tehokasta että hetkittäin näyttävääkin.

– Viikonlopun pelasimme hyvällä tasolla, tiistaina oli tehojen kanssa hieman ongelmia, kiteytti Palmu.