021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
24.1.2018

TPS-kannattajat valtaavat Rauman

Vierasreissut ovat jääkiekon ystävien ehdottomia kohokohtia. Gatorade Centerin seisomakatsomon TPS-kannattajat järjestävät jo perinteeksi tulleen vierasreissun, eli Mustavalkoisen Maihinnousun Raumalle.

Kuusela.jpg

TPS-Mustavalkoinen maihinnousu viettää tänä vuonna viisivuotisjuhla. Juhlan kunniaksi kannattajat palaavat sinne, mistä kaikki alkoi vuonna 2013, eli Rauma otetaan haltuun!

TPS:n Mutkassa, eli seisomakatsomossa kannustusta vetävä Jussi Kuusela on innoissaan reissusta. Lähtökohtaisesti turkulaisille kapasiteettia on varattuna B5-katsomosta noin 300 paikkaa, lisäkapasiteetti on mahdollinen.

– Ekalla kerralla oli mukana kolmisensataa kannattajaa, vaikka peli oli huonompaa kentällä. Nyt meille on varattu Raumalla B5-katsomo, eli noin 300 paikkaa. Tällä hetkellä meitä on toistasataa, eli lisää mahtuu. Viidellä bussilla mennään, Jussi Kuusela kertoo.

Raumalaishalli hiljennetään

Vuosien aikana on käyty lähipaikkakunnilla, kuten Raumalla, Tampereella ja Hämeenlinnassa. Tarkoituksena on aina tehdä vierashalli tunnelmaltaan mustavalkoiseksi kotiareenaksi. Raumalla vastassa ovat Rauman Boja -kannattajakatsomo. Tämä ei menoa tule haittaamaan.

– Ollaan joskus näiden poikien kanssa kilpaa huudettu – myös Turussa. Siellä on mukava viha–rakkaussuhde heidän kanssaan ollut jo vuosia.

Eteenpäin on menty

– Kentällä on menty eteenpäin. On kiva katsoa runkosarjataulukkoa ja todeta, että olemme toisena eikä toiseksi viimeisenä. Katsomossa pyritään pelistä toiseen isommalla ja pienemmällä porukalla antaa kaikkemme.

Kannattajien pääasiallinen tapa kannustamiseen ovat laulut. Kuusela on iloinen siitä, että TPS:n ottelutapahtumissa heille on annettu tilaa ja DJ lopettaa soittamisen, kun meno yltyy.

– Yhteistyön kautta tätä tehdään. Pari vuotta sitten ei ollut oikein kontaktia. Tänä päivänä on kontakti ja eteenpäin mennään. Työn kautta kannustamisesta tehdään parempaa, Kuusela päättää.

Teksti: Joona Haarala

TPS-kannattajien matkaan voi ilmoittautua TPS-kannattajien nettisivujen kautta. Ilmoittautua voi aina perjantai-iltaan saakka.