061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
23.11.2017

TPS ja Tappara iskevät yhteen – Siiki vahvassa vireessä

Toisen epäonni on toisen onni. Tämä lausahdus kuvaa osittain Oskari Siikin alkukautta. Loukkaantumiset avasivat Siikille näyttöpaikan, eikä hän jättänyt mitään jossittelujen varaan. Viisi ottelua, neljä maalia ja siihen päälle muutoinkin vahvaa pelaamista. Perjantaina kovaan vireeseen äitynyt Siiki pääsee joukkutovereineen mittaamaan nykykuntoaan tulikuumaa Tapparaa vastaan.

Siiki 1.jpg

Alkukaudella TPS:n hyökkäyskaluston ollessa täydessä miesvahvuudessaan oli selvää, että pelipaikkojen suhteen jäisi joillekin käteen se lyhin tikku. TPS:n osalta yksi lyhimmistä osui omalle kasvatille, eli Oskari Siikille. Katsomosta käsin harvoin peluri kehittyy, joten Siikille etsittiin peliminuutteja toisaalta.

Osoite, josta minuutteja oli saatavilla, oli Siikille tuttu. Maantie vei 22-vuotiaan TPS-hyökkääjän jälleen Savonlinnan Pallokerhon riveihin. Viime kaudella Siiki pelasi runkosarjan lopun sekä playoffit SaPKossa ja pääsi juhlimaan myös Mestiksen mestaruutta. Alun perin lainan piti kestää kuukauden verran, mutta vaikka hän kävikin välillä pelaamassa pari peliä TPS-paidassa, kesti lainapesti kaiken kaikkiaan aina marraskuun alkuun asti.

TPS kohtasi ennen maaottelutaukoa pitkällä reissullaan sekä Sportin että Kärpät vieraissa. Siiki lähti matkaan ylimääräisenä hyökkääjänä, mutta Vaasassa kokoonpano harveni entisestään ja Siiki sai mahdollisuutensa Oulussa. Tuloksena oli kauden avausmaali. Oulun näytöillään Siiki sai paikan kokoonpanosta myös seuraavaan peliin Ässiä vastaan ja venytti verkkoa myös siinä. Vierasotteluissa HPK:ta ja Lukkoa vastaan hyvät pelit jatkuivat, vaikkei tehoja tullutkaan. Mutta tiistaina Ilvestä vastaan Siiki osui jälleen, tällä kertaa kahdesti. Viisi ottelua ja neljä maalia. Siikin pelihuumori on tällä hetkellä tapissa ja mies suorastaan liitää jäällä.

— Nyt tuntuu kyllä todella hyvältä elämä ylipäätään ja jääkiekko varsinkin. Kaikki perustuu siihen kovaan työhön, mitä olen koko alkukauden tehnyt, vaikken aina pelaamaan päässytkään. Totta kai onnistumiset, etenkin maalit, kasvattavat itseluottamusta ja tuntuu, että siinä mieskin kasvaa pari senttiä, Siiki tokaisee.

Siiki korostaa useaan otteeseen juuri päivittäisen työn merkitystä ja että sen kautta lopussa kiitos myös seisoo. Vaikka urheilijan elämä on kokonaisvaltaista, ammatti on luonteeltaan erittäin julkinen sekä rankka niin fyysisesti kuin henkisestikin, pätee kiekkoilijaankin samat työelämän lainalaisuudet kuin muihinkin. Joskus työn on vain jäätävä työpaikalle.

— Pitää myös muistaa, ettei elämä ole pelkkää jääkiekkoa. Sille pitää yrittää löytää sopiva vastapaino, jotta ei tulisi esimerkiksi iltaisin kotona turhaan mietittyä ja murehdittua jääkiekkoasioita.

Videoista apua

Viime kaudella TPS:n apuvalmentajat tekivät Siikin kanssa töitä tiettyjen osa-alueiden kanssa videoiden avulla. Videoklippien kautta Siiki sai arvokasta tietoa siitä, missä hän pelillisesti meni. Tällä kaudella TPS:n videomahdollisuudet ovat parantuneet entisestään, kun pelaajilla on käytössään ohjelma, jonka avulla he voivat katsoa itse omat vaihtonsa vaikka heti pelin jälkeen. Siikin tapauksessa eniten parannusta vaativat seikat ovat tulleet tutuksi jo ennen videoiden mukaantuloakin.

— Kaksinkamppailupelaaminen on minulla se juttu, jota täytyy työstää, kun en ole kovin isokokoinen. Niihin pitää saada enemmän luonnetta etten ole jatkuvasti persuksillani. Lisäksi minun pitää taklata enemmän ja olla aggressiivisempi, sillä sitä kautta pystyisin luomaan myös muille enemmän paikkoja, hän pohtii.

Siiki on junioreista asti tottunut tekemään maaleja ja pisteitä, eli hänen vahvuutensa on aina ollut hyökkäyspeli, jossa hän kokee menneensä myös eteenpäin. Positiivista kehitystä hän löytää myös kahteen suuntaan pelaamisesta.

— Puolustuspelaamiseni on ehdottomasti mennyt eteenpäin, varsinkin junnuvuosiin verrattuna. Olemme joukkueenakin puolustaneet todella hyvin, eikä meitä vastaan ole helppoa tehdä maaleja.

Siiki 2.jpg

Tappara kunnon mittari

Maaottelutauon jälkeen tulokset ovat olleet vaihtelevia, kun voittoja ja tappioita on neljän pelin jälkeen kasassa kaksi. Kotona TPS on napannut numerollisesti selvät voitot, mutta vieraissa on tullut maalin tappioita. Peli sinänsä on ollut laadukasta.

— Vieraspeleissä olimme vain tehottomia. Peliesityksen puolesta oltaisiin muuten voitu niistäkin pisteitä raapia.

— Tiistaina saatiin kotona hyvä taisteluvoitto. Ei pelimme ehkä aina ole kaunista, mutta tuolla tavalla kun pelaamme voittavaa kiekkoa, niin saamme myös pisteitä.

Vaikean alun jälkeen jo sarjakakkoseksi vaivihkaa noussut Tappara seisoo Tepsin ja sarjapisteiden välissä perjantaina. Monien papereissa kovimmaksi mestarisuosikiksi arvioitu Tappara on kuulunut jo pidemmän aikaa liigan kuumimpien joukkueiden ryhmään. Lokakuun alusta lähtien Tappara on pelannut viisitoista ottelua, joista se on hävinnyt vain kolme ja pisteittä kirvesrinnat on jätetty vain kerran. Tämä tapahtui tiistaina kärkikamppailussa Kärppiä vastaan. Katsoi asiaa miten päin tahansa, tulee Tappara heittämään Tepsille kovan haasteen. Siiki odottaa mittelöä innolla.

— Ehdottoman hienoa ainakin näin henkilökohtaisesti päästä mittaamaan oma vauhti tuollaista huippujoukkuetta vastaan. Se on myös joukkueelle mittari siitä, missä nyt menemme. Se on kärkikamppailu Tampereella ja uskon, että siitä saadaan vauhdikas ja viihdyttävä peli.

— Tappara pelaa nopeasti ja siihen meidänkin pitää pystyä. Meidän pitää saada jalat liikkeelle ja karvata ylhäältä. Sitä kautta saamme varmasti riistoja ja maalipaikkoja.

Riistoista puheen ollen, vaikuttaa siltä, että olet itse napsinut niitä kovemmalla tahdilla kuin ennen. Mihin tämä perustuu?

— Lindstenin Jasu ottaa niitä niin hyvin, että olen koettanut katsoa miten hän sen tekee ja ottaa siitä sitten mallia. Toivottavati siitä on jotain tarttunut.