061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
23.9.2017

TPS ja JYP mittelevät kärkipaikasta

Tiukka viikonloppu huipentuu, kun riemukkaan 4-2-voiton Kärpistä napannut TPS karauttaa Jyväskylään, jossa edessä on puhdas kärkikamppailu JYP:n vieraana.

Perjantai-iltana Gatorade Centerin yleisölle tarjoiltiin vauhdikas ja loppuun asti otteessaan pitänyt ottelu, kun TPS kaatoi Kärpät hienosti maalein 4-2. Voitosta huolimatta alku ei tälläkään kertaa ollut helppo, mutta lopussa kiitos jälleen seisoi, eikä Tepsiä ole tällä kaudella vieläkään lyöty kotikaukalossa.

 Saimme eilen ihan hyvän startin, mutta sen jälkeen vaihtorytmimme oli huono ja Kärpät sai sitä kautta peliä haltuun. Varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pitäisi pystyä vaihtamaan kiekollisena tai jos se ei onnistu niin sieltä pitää tulla nopeasti alta pois, jotta pääsisimme puolustamaan tuoreilla äijillä. Erätauolla oli pientä raivoamista ja teimme pieniä korjausliikkeitä sekä tarkensimme paria asiaa. Toinen erä olikin tasaista vääntöä ja saatuamme siihen ison ylivoimamaalin, ei meidän tarvinnut sen jälkeen hävetä omaa pelaamistamme yhtään. Mielestäni se oli jämäkkää peliä, tiivistää päävalmentaja Kalle Kaskinen.

— Yleisesti ottaen peli oli meiltä hyvä. Saimme parannettua niitä pieniä asioita, joista olemme paljon puhuneet, eli vaarallisilla alueilla olimme tarkempia, saimme pelattua kiekkoa paremmin syvälle vastustajan alueelle ja karvasimme entistä paremmin, näkee puolestaan Eric Perrin.

Kärppien kaatamisen myötä TPS:n pisteputki komistui entisestään ja nyt voittojakin on jo kolme peräkkäin. Pisteiden ja voittojen arvoa nostaa eittämättä myös tapa, jolla ne ovat tulleet. Vaikeita vaiheita on mahtunut pelien sisälle, mutta Tepsin ryhtiä ne eivät ole romahduttaneet.

— Todella tyytyväinen täytyy olla joukkueen sitkeyteen. Kenelläkään ei lopu usko kesken. Maalivahtipelimme on ollut myös huippuluokkaa, kun veskarit ottavat sen 1-2 huipputorjuntaa juuri oikeissa paikoissa. CHL mukaanluettuna meillä on meneillään nyt yhdeksän pelin putki, jossa emme ole kertaakaan jääneet pisteittä ja se on hyvän joukkueen merkki. Pysymme peleissä kiinni ja kun huonoja hetkiä tulee, ne pitää vain tappaa pois ja jokaiselle joukkueelle niitä tulee, kiittelee Kaskinen.

Perrin2.jpg


Viisasta vieraspeliä

Jyväskylän halli on Eric Perrinille tuttu paikka, mutta joko se on vain vierashalli muiden joukossa?

— Kyllä siitä yhä samanlainen tunne tulee. Vietin siellä niin monta hienoa vuotta ja Jyväskylästä on niin paljon hienoja muistoja. Tuttuja kasvoja tulee paljon vastaan ja pelin jälkeen tapaan ystäviäni. Siinne takaisin meneminen on aina samalla sekä hienoa että myös outoa.

JYP on Tepsin lailla aloittanut kautensa vahvasti, eikä JYP:n paikka sarjataulukon kärjessä ole sattumaa. TPS-luotsille JYP:n vahva meno on ollut kaikkea muuta kuin yllätys.

— Ennen kauden alkua sanoinkin, että jos Tapparaa hehkutetaan, niin pidän kyllä JYP:iä yhtä vahvana mestarisuosikkina. Heillä on hyvin koottu joukkue, jossa on hemmetisti kokemusta ja sen lisäksi jääkiekon peruselementit, eli taito, nopeus ja kamppailupelaaminen ovat heillä kunnossa. Jyväskylässä on tehty monta vuotta hyvää työtä ja JYP on todella vahva.

Siinä missä TPS on tottunut kotikaukalossaan määräämään tahtia, muttuu mentaliteetti hieman vieraskaukalossa.

— JYP on todella nopea ja taitava joukkue, joten meidän pitää pelata todella viisasta vieraspeliä. Kun vastassa on JYP:n kaltainen porukka joka jaksaa painaa päälle, niin meidän täytyy pystyä tekemään jäällä jatkuvasti oikeita valintoja, eli milloin esimerkiksi hyökkäämme ja milloin karvaamme syvältä, pohtii Perrin.

Päävalmentaja Kaskinen lähestyy illan ottelua selvä kehityskohta mielessään.

— Hyökkäysalueen pelissä se kolmas, eli tasapainottava hyökkääjä tuppasi välillä vähän hukkumaan. Se ei tarkoita, että haluasimme pelata jotenkin kovin varovaisesti, mutta kolmannen hyökkääjän pitäisi olla enemmän keskustassa pelaamassa, jolloin pakkimme pystyisivät pelaamaan tiiviisti. Se luo hyvät asetelmat suorien hyökkäysten puolustamiseen ja mahdollistaa hyvät alueiden täytöt omiin päin tullessa. Juuri tämän puutteen takia Kärpät sai eilen suorista hyökkäyksistä paljon maalipaikkoja. Sitä paransimmekin jo eilisen pelin vanhetessa, mutta sama pätee tänään.

— Lisäksi haluan nähdä kovaa ja tylyä oman alueen pelaamista. Meidän pitää täyttää ensin keskusta, mutta sen jälkeen pitää iskeä kaikella voimalla jokaikiseen irtokiekkoon, että saisimme sen ensimmäisen tilanteen heti poikki ja siitä lähdettyä itse hyökkäämään. Se on iso ase tähän iltaan, jatkaa Kaskinen.

TPS on tottunut paineeseen

Tällä viikolla Tepsi on joutunut jatkuvasti avaamaan peliä paineen alta, kun vastustajat ovat ilta toisensa jälkeen karvanneet aggressiivisesti.

— Näin hieman heidän Tappara-peliään ja sen perusteella ei ole syytä odottaa mitään muuta kuin mitä koimme jo Pelicansia ja Kärppiä vastaan. JYP on joukkue joka tulee kimppuun jatkuvasti ja kovaa, analysoi Perrin.

— Kun meillä on peli alla ja heillä huilipäivä sekä kärkikamppailun voiton myötä itseluottamus kohdallaan, niin voi olla, että he lähtevät mittaamaan sitä olemmeko väsyneitä. Meillä on siihen kuitenkin keinot, eli tulemme tarvittaessa todella tylystikin ulos omalta alueeltamme.Jos he haluavat kovaa paineistaa, niin tervetuloa! Ei meillä ole aikomusta jäädä omiin pyörimään, eli sitten lyödään vaikka sata pitkää kiekkoa tai kiekkoa lasin kautta ulos. Se on hyvä tapa tappaa vastustajan pelistä rytmi ja jokainen ymmärtää, että se on hyvä tapa siirtää pelin painopiste pois omalta alueelta ja pistää vastustaja luistelemaan, toteaa Kaskinen.

Jos perjantaina TPS pelasi kärkipään kamppailussa, niin lauantaina asetelma on asteen verran hekumallisempi, kun kyseessä on puhdas kärkikamppailu sarjataulukon kahden parhaan välillä.

— Lähdemme peliin hyvästä tilanteesta, siellä on kärkijoukkue vastassa, jolla on kotiyleisö takanaan ja vielä lauantai-ilta siihen päälle. Odotan huippuiltaa, tunnelmoi Kaskinen.

 Kaskinen.jpg