071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
8.9.2017

TPS avaa liigakautensa 8-tien derbyllä

Kiekkoväen pitkä odotus päättyy jälleen perjantaina, kun Liiga polkaistaan käyntiin täyden kierroksen voimin. TPS viettää kauden avajaisia Raumalla Lukkoa tiirikoiden. 

TPS lähtee alkavaan liigakauteen hyvistä asemista, sillä joukkueen peli alkoi loksahdella mukavasti paikalleen CHL:n kotiotteluissa ja viikon mittaan harjoituksissa on ollut hyväntuulinen tekemisen meininki. Kun peruspilarit ovat hyvällä tolalla, keskitytään pieniin viilauksiin.

– Emme halua luoda tuskaa siitä, että “tuo on vielä läpikäymättä ja tuokin pitää vielä käydä läpi”, sillä se olisi tyhmyyttä. Hieman olemme kerraneet aloituksia ja ylivoimaa, ihan pieniä asioita. Ennemminkin vahvistamme tätä hyvää fiilistä ja rohkeaa peli-ilmettämme, koska ne ovat ne tärkeimmät asiat, näkee päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Ensi-illan vastustaja Lukko kuuluu materiaalinsa puolesta kiistatta Liigan paremmalle puoliskolle. Tuloksellisesti heikosti mennyt viime kausi ei anna oikeanlaista kuvaa siitä, kuinka vahva runko Lukolla on. Toni Koiviston, Janne Niskalan ja Ville Vahalahden kaltaisten kovien konkareiden varaan on helppo rakentaa ja joukkueesta löytyy syvyyttä niin puolustukseen kuin hyökkäykseenkin.

Tähän kun lisätään mukaan täksi kaudeksi tulleet uudet ja uusvanhat pelimiehet, eli puolustajat Jyri Marttinen ja Johan Motin sekä hyökkääjät Damien Fleury, Joakim Hilding, Arttu Ilomäki ja Janne Keränen, niin Lukon uudeksi päävalmentajaksi pestatulla Pekka Virralla on vähintäänkin kohtuulliset työkalut käytössään, kunhan sairastupa tyhjenee.

Sairastuvan muonavahvuus onkin lopulta varsin kiintoisa kysymys perjantai-illan ottelun kannalta, sillä Lukko on kokenut valtavasti epäonnea loukkaantumisten suhteen jo ennen kauden alkua. Tämänhetkisten tietojen mukaan perjantaina sivussa on ainakin hyökkääjä Lauri Tukonen. Myös Marttisen sekä ranskalaishyökkääjä Valentin Claireaux’n kohdalla sarjakauden alku tulee todennäköisesti liian aikaisin. Heidän lisäkseen spekulaatiota on käyty muutaman muunkin pelikunnosta, joten on vaikea vielä sanoa kuinka vahvalla rosterilla Lukko Tepsin kimppuun karkaakaan.

Loukkaantumisista huolimatta Lukko on antanut harjoituskaudella viitteitä siitä, että pelaamisen perusteet alkavat olla heilläkin hallussa, joten hieman siipirikkoisenakin Lukko on taatusti vaarallinen vastus. Lukko nousee tai kaatuu kiekollisen pelinsä myötä, joten siihen on TPS:n onnistuttava iskemään ja ottamaan aloitteet haltuunsa. Päävalmentaja Kaskinen odottaa avausottelusta mukavan sähköistä paikallistaistoa

– Äijänsuo ja perjantai, se on hyvä yhdistelmä. Väittäisin, että siellä on kova fiilis hallissa sekä pelaajilla hyvä tunne ja rohkeus pelata. Uskon, että saamme tästä hyvän aloitusmatsin kaudelle, eikä kannata yhtään sen pidemmälle vielä miettiä.

"Kaikkeni teen mahtuakseni kokoonpanoon"

TPS:n joukkueen sisällä kilpailu pelipaikoista avausottelun alla käy kuumana. Kauteen valmistautuessa omaa lusikkaansa ovat lyöneet soppaan myös joukkueen kuopuskolmikko, eli puolustaja Tarmo Reunanen sekä hyökkääjät Markus Nurmi ja Lauri Pajuniemi, jotka ovat kukin osaltaan lyöneet pöytään hyvät näytöt.

– He ovat pelanneet vahvasti, eivätkä ole sattumalta siinä missä nyt ovat. Viimeinen kokoonpano on vielä lukkoon lyömättä ja se tapahtuu viimeistään perjantaiaamuna, mutta hyvin he ovat huuton vastanneet ja tehneet mitä olemme pyytäneet, kiittelee Kaskinen.

TPS:n valmennuksen kannalta hienoa on myös se, ettei kokoonpanoa miettissä tarvitse liiemmin terveystilannetta pohtia.

– Olemme vetäneet läpi viisi aika kovaa viikkoa, joten jotain pieniä vaivoja voi olla, mutta ei meillä ole mitään paniikkia sen suhteen, toteaa Kaskinen.

Koska kilpailua pelipaikoista on, niin odotus on varmasti piinaava. Ehkä eniten uutisia pelaavasta kokoonpanosta odottaa vasta 17-vuotias Pajuniemi, jolle ottelu olisi liigauran ensimmäinen.

– Kyllähän se mielessä hiukan kutkuttelee. Olisi hienoa debytoida heti avausottelussa. Kaikkeni teen mahtuakseni kokoonpanoon, kertoo Pajuniemi.

Pajuniemeä ei ole vaikeaa erottaa kaukalosta, sillä liukasliikkeinen hyökkääjä ei tyydy vain katselemaan vierestä, vaan pelaa rohkeasti eikä epäröi haastaa vastustajaa.

– Kaipa se pihapeleistä kaikki on lähtöisin, että siellä on noita juttuja tullut tehtyä ja sitten niitä vain uskaltaa tuoda peleihinkin. Jostain tietysti se itseluottamuskin tulee ja sitä olen nyt saanut, kun minuutteja sekä vastuuta on tullut. Kun vielä ensimmäisessä CHL-pelissä onnistuin heti maalinteossakin, niin siitä se on lähtenyt, kertaa Pajuniemi.

Joukkuepelissä kukaan ei kuitenkaan onnistu yksin, vaan kaikki alkaa ilmapiiristä, joka tukee yksilön onnistumista.

– Fakta on se, että joukkue ottaa junnut todella hyvin vastaan ja on todella hyvä fiilis olla mukana tässä, sanoo Pajuniemi.