071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
22.3.2018

Tomi Kallion mietteitä joukkueen playoffs-otteista

Tiistai-iltana alkoi Tepsin pitkään odotettu playoffs-urakka. Lopputuloksena oli 4–3 voitto turkulaisille, kun peli päättyi ajassa 78.08. Tomi Kallio seurasi peliä katsomon puolelta, mutta tunne välittyi myös lehtereille.

Kallio.jpg

 Näytti siltä, että oli enemmän tunnetta ja meininkiä. Oli ihan kiva yllätys, että yleisöäkin oli hyvin paikalla tiistaipeliksi. Omiin silmiin näytti siltä, että kolmas erä ja jatkoaika oli sen näköistä peliä, mitä itseltämme ja tältä joukkueelta odotetaan. Onneksi se riitti loppujen lopuksi, vaikka meinasi tulla kiire, Kallio niputtaa omia tunnelmiaan.

Pelin alussa intensiteetti oli kova, taklauksia tuli ja yleisö kohahteli. Juolevin maali alle kolmen minuutin pelin jälkeen ja into päästä pelaamaan näkyivät mustavalkoisten otteissa. Toiseen erään tullessa jotain tapahtui ja SaiPa pääsi paremmin peliin kiinni tasoittamalla lukemat 1–1:een.

– Sitä ei voi ikinä tietää, miten tuo kahden viikon pelitauko vaikutti. Ehkä sitten oli jonkin näköistä turhaa miettimistä. Kolmannessa erässä tuntui, että laitettiin vähän aivot narikkaan ja annetiin vain mennä, niin kuin koko vuosi on menty. Sitten peli näytti siltä, miltä sen pitää näyttää, Kallio analysoi.

Kolmannessa erässä riitti kyllä tapahtumia sekä monenlaista tunnetilaa. SaiPa jatkoi maalintekoa ja teki viiden minuutin sisään kaksi maalia. Taululla lukemat 1–3 ja kymmenen minuuttia peliä jäljellä.

Mustavalkoiset eivät kuitenkaan luovuttaneet. Eric Pérrin toi joukkueen maalin päähän, kaksikin kertaa videolta tarkastetulta maalilla. Noin viisi minuuttia ennen erän päättymistä Ilari Filppula tasoitti pelin. Kahden maalin takaa-ajoasemasta runtattiin tasoihin ja saatiin hyvä flow jatkoerään.

 Jatkoaika oli samanlaista ja täysin meidän hallintaa, Kallio niputtaa pelin päätöstä.

Zach Budish viimeisteli Tepsin voitto-osuman alle kaksi minuuttia ennen ensimmäisen jatkoerän loppumista.

tps-saipa, 20.3 voittomaali.jpg

Vieraskentällä vai kotona?

Playoffseissa puhutaan ”kotiedusta” ja kotiyleisön tuki on joukkueelle tärkeä.

– Sanotaan, että totta kai molemmat joukkueet saavat virtaa kotiyleisöstä. Tietysti, jos pystytään ihan nappisuoritukseen, niin silloin se fokus on pelkästään siinä omassa tekemisessä. Silloin unohtuu, onko kotona vai vieraissa ja siihen pitäisi pyrkiäkin, Kallio kertoo kymmenien playoffs-sarjojen kokemuksella.

Vastustaja SaiPa selvisi vasta kaksi päivää ennen ensimmäistä ottelua. Joukkue on toki sama kuin runkosarjassa. Tieto vastustajan pelitavasta oli jo turkulaisilla tiedossa ensimmäiseen kamppailuun lähdettäessä.

– Playoffseissa on niin helppo harhautua ja ajatella kaikkea muuta mitä tässä ympärillä pyörii, mikä on tosi iso virhe. Jokainen peli antaa tietysti jotain uutta infoa myös SaiPasta, mutta kyllä me aika hyvin käytiin vastustaja läpi ennen ensimmäistä peliä, että ei siinä mitään suuria yllätyksiä tullut, Kallio kertoo.

Päivä kerrallaan mennään

Kapteenin C-kirjainta oikeutetusti rinnassaan kantava Kallio on nyt joutunut olemaan muutaman pelin poissa kentältä, mutta jäätreeneissä mies on ollut mukana.

 Joka päivä katsotaan tilanne ja positiivista tietysti on se, että lähellä on. Mutta minä päivänä, niin sitä en pysty sanomaan. Riskit pitää aina laskea, 41-vuotias ikinuori Kallio kommentoi.

Joukkue elää playoffsien aikana aika lailla omassa kuplassaan. Arkiset imuroinnit ja kaupassa käynti voivat jäädä ja keskellä päivää otetaan tarvittavat nokkaunet.

Tomi Kallio liittyi tosin tänä keväänä pleijareiden ajaksi Twitteriin. Vaikka Kallio twiittaakiin lähes päivittäin omia ajatuksiaan, ei hänkään seuraa suuremmin muuta keskustelua.

– Sen verran olen seurannut, että seuraajia on tullut paljon ja nopeasti, se on ollut itselle hauskaa ja iso yllätys. En oikeastaan muuten seuraa muuta keskustelua. Kerron suoraan omia fiiliksiä ja mielipiteitäni, Kallio kertoo.  

Teksti: Johanna Reponen

SaiPa-ottelusarjan toinen ottelu pelataan torstaina klo 18.30 alkaen. Kotikaukalossa jatketaan lauantaina klo 17. Liput lauantaille Ticketmasterista lippukaupoista ja netistä.