061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
27.9.2017

Tomi Kallio: ”Tähtäämme siihen, että maaliskuussa olemme parhaimmillamme

Rennomman alkuviikon jälkeen TPS palaa jälleen tositoimiin torstaina. Vieraaksi saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Hämeenlinnan HPK, joka on sarjataulukossa sijalla kahdeksan.

TPS pelasi lauantaina JYP:ä vastaan Jyväskylässä, josta kotiin lähti kolme pistettä. Voiton myötä turkulaiset nousivat sarjataulukon kärkeen 19 pisteellä. Toisena niskaan hengittää JYP, jolla on kasassa yksi piste vähemmän.

TPS:n kapteeni Tomi Kallio kertoo, että kehitys alkoi ulkomailla vietetyn viikon aikana, kun joukkue pelasi CHL-pelejä.

– Alkukausi on ollut erittäin positiivinen. Haimme Sveitsissä ja Tšekissä pelattujen CHL-pelien aikana omaa, meille sopivaa tyyliä. Sen viikon jälkeen saimme pelin paremmin kasaan, ja jokainen on varmasti nauttinut pelaamisesta. Olemme pelanneet joukkueelle, ja meillä on oikea tekemisen meininki joka päivä.

Kehitys jatkuu varmasti läpi kauden, sillä Kallion mukaan parannettavaa löytyy aina.

– Jääkiekko on sellainen laji, että kun yksi juttu toimii, niin toinen ei taas enää sujukaan niin hyvin. Tämä on jatkuva prosessi. Kausi ei myöskään ole koskaan niin hyvä kuin itse haluaisi. Tähtäämme kuitenkin siihen, että maaliskuussa olemme parhaimmillamme, Kallio toteaa.

Onnistumisten myötä TPS:n itseluottamus on myös kohdallaan. Sen suhteen on tehty töitä jo viime kaudella.

– Viime vuonna pelasimme hyvän runkosarjan, ja luottamus omaan tekemiseen syntyi jo silloin. Tänä vuonna olemme pystyneet muuttamaan muutamia juttuja oikeaan suuntaan, ja taso on noussut. Siinä samalla itsevarmuus kohoaa.

Tappiotilanteetkaan eivät hetkauta joukkuetta helposti, sillä jokaisella on sama mentaliteetti.

– Vaikka olisimme pelin aikana häviöllä, niin hermostuneisuus ei ole näkynyt. Täältä tullaan silti! Sen saman ajatuksen näkee jokaisesta. Se on hienoa.

Tasainen peli edessä

HPK on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Viime pelissä SaiPa kaatui lukemin 1–5, ja sitä ennen Ilves koki saman kohtalon pääsemättä itse ollenkaan maalien makuun. Peli päättyi HPK:lle 2–0.

TPS:n riveissä osataan jo odottaa kovaa ottelua torstai-illalta.

– Tietysti haluamme jatkaa hyvin pelaamista. HPK on erittäin hyvä vastustaja, ja he pelaavat samanlaista kiekkoa kuin mekin. Kohtasimme jo kerran harjoitusottelussa, joka oli tasainen kuten viime kauden pelitkin. Olemme kuitenkin hyvällä fiiliksellä, mutta meidän täytyy pystyä pelaamaan huippupeli.

HPK:n viime kausi päättyi pudotuspeleissä neljännesfinaaleihin. Uuteen kauteen on lähdetty uudistuneella joukkueella: puolustukseen on saatu neljä uutta pelaajaa ja hyökkäykseen viisi. Kristian Vesalainen, Mikko Lehtonen, Viktor Backman, Robert Leino sekä Nikolaj Krag keräävät minuutteja hyökkäyspäässä, kun taas Niklas Friman, Markus Niemeläinen, Roope Laavainen ja Miro Karjalainen tekevät töitä puolustuksessa.

Miro Karjalaista ei tulla näkemään pelikentällä Turussa torstaina, sillä hän on pelikiellossa väkivaltaisuudesta viime lauantain Kärppä-pelissä.

TPS:n puolelta Ilari Filppula on loukkaantuneena. Filppulan jouduttua sairastuvalle Eric Perrin siirtyi pelaamaan Kallion rinnalle. Yhteistyö on sujunut saumattomasti.

– Meillä on Filppulan ja Jasper Lindstenin kanssa hyvä kemia. Perrin pelaa nyt Filppulan paikalla ja kemia pelaa yhtä hienosti. Pelasimme jo viime kaudella yhdessä, joten jatkoimme vain siitä, mihin silloin jäätiin. Luotan heihin kuten koko joukkueeseen. Näiden jätkien kanssa on hienoa tehdä töitä.

Kuluneen kesän aikana Kallio antoi itselleen aikaa miettiä tulevaa kautta ja sitä, onko itse vielä mukana. Jos mukaan lähtisi, niin silloin pitäisi antaa kaikkensa.

– Luotan kyllä siihen, että osaan pelata tätä peliä. Halusin varmistua siitä, että henkinen voima ja palo riittävät, sillä en ikinä mene puoliteholla. Olen all in -kaveri ja vaadin itseltäni sekä joukkuetovereiltani paljon. Kesän aikana pystyin vetämään kovimmatkin treenit läpi ja sain virtaa mentaalisesti. Nyt on halua ja intohimoa pelata, Kallio avaa ajatuksiaan viime kesältä.

Perrin ja Kallio komeilevat Liigan pelaajatilaston ykkös- ja kakkosijalla, mutta Kallio kulkee joukkue edellä.

– Onhan se kivaa, kun alkukausi lähtee hyvin käyntiin, mutta ajattelen silti joukkuetta enemmän. Onnistumiset palkitsevat jokaista.

TPSHPK Gatorade Centerissä torstaina klo 18.30. Liput Ticketmasterista!

kallio4.jpg