061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
1.2.2018

Tomi Kallio: "Arvostan tätä kunnianosoitusta ihan mielettömän paljon!"

Jääkiekkoikoni Tomi Kallio on valittu Vuoden turkulaiseksi 2017. Kapteeni Kallio keräsi yleisöäänestyksessä 5153 ääntä.

vuodenturkulainenTWITTER.png

Turkuun jääkiekkokaudelle 2015–2016 palanneesta Kalliosta on tullut nimensä mukaisesti TPS:n joukkueen kallio ja kivijalka. Kokenut hyökkääjä on tuonut Tepsiin vahvaa henkistä voittamisen kulttuuria ja ryhtiä ammattimaiseen pelaamiseen. Tämä näkyy myös Kalliolle äänensä antaneiden kommenteissa.

”Tomi Kallio on johtanut Turun perinteikkäimmän ja suurimman urheiluseuran sille tasolle, mille se kuuluu. Kallion antama esimerkki joukkueelleen on noteerattu kaikissa jääkiekkopiireissä ympäri Suomen. Kallion johtajuuden ja positiivisen esimerkin vuoksi hän on ylivoimainen ehdokas vuoden 2017 turkulaiseksi.”

”Taistelee joka pelissä täydellä sydämellä. Elintärkeä palanen TPS:n paluussa huipulle vaikeiden vuosien jälkeen.”

”Upea pelaaja joka antaa kaikkensa joukkueen eteen joka ilta. Mahtava kapteeni.”

– Olen ollut etuoikeutettu saadessani edustaa Tepsiä ja Turkua niin monien vuosien ajan niin Turussa, Suomessa kuin maailmallakin. Arvostan tätä kunnianosoitusta ihan mielettömästi ja kun katson edellisiä voittajia, niin tulee vähän epätodellinen olo, että saan liittyä noin hienoon seuraan, Kallio toteaa liikuttuneena. 

Maailmalla myös Turku mielessä

Tammikuussa 41 vuotta täyttänyt Tomi Kallio aloitti uransa SM-liigassa TPS:ssä. Turussa syntynyt Kallio pelasi kasvattajaseuransa riveissä kaudet 1995–2000, joiden aikana joukkue voitti kaksi Suomen Mestaruutta. NHL:ssä Tomi Kallio pelasi 2000–2003, kunnes siirtyi Ruotsin pääsarjaan. Kallio on yksi liigan menestyneimpiä pelaajia ja nousi kannattajien suureen suosioon. Turku on aina pysynyt miehen mielessä ja sen hienot ihmiset.

– Pitkään kun on maailmalla pelannut niin sai paljon kyselyjä siitä, mikä on parasta Turussa. Vastaus on sama kuin aiemmin. Turussa parasta on tunnelma ja ihmiset. Kaupunki on samaan aikaan suuri, mutta kuitenkin tuttavallisen pieni. Hauskana lisähuomiona myös se, että kaupunki, jossa pelasin pitkään ja vietimme perheen kanssa paljon aikaa on Göteborg. Kaupunki on itseasiassa Turun ystävyyskaupunki, Kallio muistelee.

Kallion perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi poikaa, jotka molemmat seuraavat isänsä luistimen jälkiä ja pelaavat jääkiekkoa.

Turkulaiset käyttivät ääniään

Vuoden turkulainen -tittelistä käytiin tänä vuonna kova kaksintaistelu. Ykköspaikalla vuorottelivat Tomi Kallion kanssa Ylen Sohvaperunat -ohjelmasta tutut turkulaiskaverukset Juhani Koskinen ja Osku Valtonen. Sohvaperunat keräsivät lopulta 4862 ääntä.

Saksan jalkapallon pääsarjatasolla huippu-uraa tekevä jalkapallomaalivahti Lukas Hradecký ylsi äänestyksen kolmanneksi reilulla 700 äänellä. Hradecký on myös mustavalkoisille tuttu naama. Hän aloitti pelaajauransa TPS:n riveissä vuonna 2008.

Kaikkiaan Vuoden turkulainen -äänestyksessä annettiin yli 13 000 ääntä. Se on paljon, sillä esimerkiksi viime vuonna ääniä annettiin vain noin 4 400. Silloin voiton vei hyväntekeväisyyshevonen Kiss My Turku.

Kilpailulla jo pitkät perinteet

Vuoden Turkulainen -kilpailun käynnisti Turussa kaupunkilehti Turkulainen jo vuonna 1985, mutta kilpailussa oli välillä vuosien tauko. Viime vuosina kilpailua ovat järjestäneet yhteistyössä Turun kaupunki, Turkulainen, Yle Turku sekä Radio City Turku.

Kärpät lauantaina

Seuraavan kerran Vuoden turkulaisen voit nähdä tositoimissa lauantaina 3.2. klo 16. TPS kohtaa kärkikamppailussa Kärpät kapteeni Tomi Kallion johdolla.

Lauantaina on kiekkojuhlan tuntua, kun aamupäivällä TPS:n a-juniorit kohtaavat paikalliskamppailussa TuTon klo 12.

Ennen Liiiga-kamppailua tarjotaan myös herkullinen buffet-lounas. Combolipulla pääset katsomaan molemmat kamppailut, sekä saat buffet-ruokailun otteluiden välissä. Lippu kustantaa vain 38 € ja haltuusi saat sen Ticketmasterista,

Teksti: Johanna Reponen, Vuoden turkulainen -tiedote