061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
14.8.2017

Tiukka nelikko mukana TPS Cupissa  "nuoria jätkiä ja old-timereita"

On taas se aika vuodesta, kun yleisö saa ensipuraisunsa tulevan kauden Liiga-joukkueista. Turussa herkkua tarjoillaan ennen runkosarjan alkua TPS Cupin muodossa. TPS:n oma kaksipäiväinen turnaus pelataan 18.–19.8. Gatorade Centerissä. Kotijoukkueen lisäksi turnaukseen osallistuvat Liiga-joukkueet Lukko ja Ässät, ja taistoon saadaan mukaan myös länsinaapurimme SHL:stä kivenkova Växjö Lakers.

 Hienoa on ensinnäkin se, että päästään takaisin kotihalliin ja saadaan normaali arki rullaamaan. Saadaan kotihalliin pelit ja vastaan hyvät joukkueet. Yleisö tulee näkemään rohkean, aloitteellisen ja nopean Tepsin, niin kokeneita kuin nuorempiakin jätkiä. Uskon, että saadaan hyvä tapahtuma, huudahtaa TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Mitä vastustajajoukkueisiin tulee, yksi isoimmista muutoksista Lukko-leirissä on tapahtunut valmennusjohdossa. Raumalaiset ovat saaneet uuden päävalmentajan, kun peräsimessä toimii turkulaisillekin varsin tuttu ja viime kaudella KalPaa valmentanut Pekka Virta. Lukolla on myös nippu uusia pelaajia, esimerkiksi niin ikään KalPasta siirtynyt hyökkääjä Janne Keränen, ranskalainen suomensukuinen maalivahti Sebastian Ylönen, entinen patapaita puolustaja Jyri Marttinen sekä ruotsalaiskaksikko Johan Motin (puol.) ja Joakim Hillding (hyök.).

Ässien joukkue on myös kokenut uudistuksia. Porilaisiin on liittynyt turkulaisittainkin tuttu, viime kaudet TUTOa edustanut puolustaja Kristian Tuohilampi. Hyökkäysvahvuuteensa Ässät on saanut NHL:ssäkin esiintyneen Philip McRaen, joka pelasi kaudella 2013–2014 Liigaa Bluesissa ja Tapparassa. Mainitsematta ei voi jättää myöskään Pelicansista saapunutta kovaotteista puolustajaa Ben Bloodia.

 Lukko ja Ässäthän ovat kovia joukkueita. Lukko rakentaa kovaa porukkaa, ja Ässät on taisteleva ja fyysinen porukka. Varmaan mielenkiintoisin on kuitenkin Växjö, ruotsalainen huippujoukkue, hehkuttaa Kaskinen.

Turnaukseen kansainvälistä väriä tuova ruotsalaisjoukkue Växjö Lakers on pelannut kaudesta 2011–2012 Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla. Viime kaudella joukkue voitti SHL:n runkosarjan, eli joukkue on syytä turnauksessakin ottaa tosissaan. Huomattavaa mustavalkoisesta näkökulmasta on se, että ensimmäisellä kaudella Elitserienissä joukkueessa pelasivat sekä Tomi Kallio että Ilkka Heikkinen. Kun Växjö Lakers voitti SHL-mestaruuden keväällä 2015, joukkueen kapteenina oli kukas muukaan kuin Kallio.

 Mielestäni on hienoa, että Tepsi järjestää tällaisen turnauksen, ja tietysti on kivaa, kun vanha joukkueeni Växjö tulee tänne. On aina spesiaalia nähdä heidät. Suhteeni sinne ovat hyvät edelleen ja olen yhä yhteydessä sinne päin muutenkin. Upeat neljä vuottani siellä päättyivät mestaruuteen, ja minulla on joukkueesta pelkästään hyvää sanottavaa. Växjö Lakers on todella hyvin ja ammattimaisesti hoidettu organisaatio ja ennen kaikkea kova vastus, ”Pyydys” kehuu.

Växjön nykyjoukkueestakin voi löytää tuttuja, sillä kokoonpanoon kuuluvat suomalaishyökkääjät Tuomas Kiiskinen ja Janne Pesonen. Maalinsuulla vartioi Viktor Fasth, hallitsevan maailmanmestaruusjoukkueen maalivahti. Joku saattaa muistaa hänet myös vuoden 2011 maailmanmestaruusfinaalista Suomi–Ruotsi.

Pitsiturnaus oli TPS:lle voitokas, mutta TPS Cup tuo tullessaan uuden haasteen. Haaste tuo kuitenkin mukanaan myös mahdollisuuksia. Kaskisen mielestä turnaus on oiva mittari joukkueelle, sillä ulkomaisia joukkueita vastaan pelistä tulee aina erilainen. Kalliokin näkee turnauksessa pelkkää voitettavaa.

 Inspiraation kannalta erityisesti Växjön kohtaaminen on hyvä juttu ainakin vanhemmille jätkille, jotka ovat kohdanneet näitä suomalaisia joukkueita paljon. On piristävää kohdata vähän muitakin joukkueita harjoituskaudella, kun kauden aikana saa tahkota suomalaisia vastaan. Ennen kaikkea sekä itse että valmentajat ja koko muu organisaatio voi oppia jotakin uutta.

 Kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan uutta joukkuettamme. Kivoja päiviä hallilla, kun on pari peliä päivässä ja meillä mielenkiintoinen joukkue. On hyviä nuoria jätkiä, jotka menevät eteenpäin, ja sitten on meitä ”old-timereita”, jotka yrittävät pysyä vielä mukana.

Hanki TPS CUP -liput Ticketmasterista!

Lisätietoja ohjelmasta ja aikatauluista TÄÄLTÄ.


kallio_pieni.jpg