081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
16.1.2018

RASMUS TIRRONEN JATKAA TEPSISSÄ

TPS käyttää optionsa maalivahti Rasmus Tirrosen kanssa. 27-vuotias espoolaisvahti on innoissaan vuoden jatkosta mustavalkoisessa paidassa.

Tirronen2.jpg

Maalivahti Rasmus Tirronen siirtyi Turkuun kaudeksi 2017–2018 1+1-mallisella sopimuksella. TPS päätti käyttää sopimukseen kirjatun option jo tammikuussa.

– Rasse on osoittanut pystyvänsä pelaamaan hyvin Liigassa ja uskomme, että potentiaalia on vieläkin parempaan, urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki toteaa.

27-vuotias Tirronen on innoissaan jatkostaan Turun Palloseurassa. Tirrosen tavoitteena oli jo kauden alussa saada pelata Turussa useamman vuoden.

– Oma henkilökohtainen tavoitteeni tämän kauden osalta oli ansaita option käyttäminen. Täällä on mukava olla ja olen hyvin viihtynyt. Tavoitteena tähän kauteen oli myös pystyä auttamaan joukkuetta ja siihen olen mielestäni pystynyt suurimman osan kaudesta, Tirronen kertoo.

Kehitystä on tapahtunut paljon

TPS:n maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Fredik Norrena on myös iloinen Tirrosen jatkosta. Norrenan mukaan kehitettävää on vielä paljon, mutta kokonaiskuva on lupaava.

– Ennen kaikkea Rasmus on pelannut erinomaisen hyvin ja selvää kehitystä on tapahtunut. Hän on pystynyt pelaamaan hyvällä pelituntumalla, vaikka on pitkiäkin aikoja joutunut odottamaan saumaa pelaamiseen, Norrena analysoi.

Vaikka Tirronen on syntyjään espoolainen, on hän kuitenkin sopeutunut hyvin Turun maisemiin.

– Alkuunhan tietenkin mietitytti mitä tästä tulee, mutta siis ihan huikea kaupunki ja todella mukavia ihmisiä! Olen kyllä viihtynyt ihan älyttömän hyvin ja kaupunki, eritoten keskusta on todella kaunista ja hienoa aluetta

Tie Turkuun Espoon ja Amerikan kautta

Tirroselle tuli kauden alussa kutsu Turkuun, kun TPS:n nuori ulkomaalaisvahvistus Alexandar Georgijeff siirtyi amerikkalaisjäille. Tätä ennen Tirronen vietti yhteensä kuusi kautta Amerikassa. Näistä neljä vuotta kului yliopistojoukkue Merrimack Collegen riveissä.

Kaudeksi 2016–2017 Tirronen siirtyi kotikulmilleen Espoo Unitedin riveihin. Mestis-kausi päättyi hopeajuhliin ja parhaan maalivahdin palkintoon.

Nyt Tepsissä on kaksi vahvaa maalivahtia, jotka kamppailevat keskenään peliajasta.

– Mielestäni kilpailutilanne on ihan tervettä. Se patistaa molempia tekemään joka päivä parhaansa. Tulemme Oskun (Oskari Setäsen) kanssa todella hyvin toimeen. Kun toinen ei pelaa, niin toinen jeesaa siinä parhaansa mukaan.

Norrena tyytyväinen kilpailutilanteesta

TPS:n maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena kertoo, että molemmat turkulaismaalivahdit kunnioittavat ja tavallaan myös potkivat toisiaan eteenpäin.

– Tämähän on optimaalinen tilanne niin joukkueelle kuin valmennuksellekin, Norrena sanoo.

Tirronen on ainakin valmentajansa silmissä myös muuten luonteeltaan nöyrä ja realistinen.

– Hänen kanssaan on oikein helppo ja hauska työskennellä. Hän tulee hyvällä asenteella joka aamu hallille ja siinä mielessä on ammattimaisen kypsä.

Teksti: Johanna Reponen